Kunst en ambacht vragen tijd en aandacht.
Kunst en ambacht vragen tijd en aandacht. Foto:

Oproep voor deelname aan de Walburgistentoonstelling 2015

'Ambacht en betekenis' thema expositie

Zutphen - Kunstenaars Connectie Zutphen (KCZ) organiseert in samenwerking met het kerkbestuur tweejaarlijks een tentoonstelling in de Walburgiskerk. Een tentoonstelling voor Zutphense Kunstenaars aangevuld met kunstenaars van buiten.

De tentoonstelling vindt plaats van 10 augustus tot 14 september. Dit is inclusief het monumentenweekend. Openingstijden: 10.30 tot 16.30 uur, dinsdag tot en met zaterdag en in het museumweekend ook op zondag.

Ziel & Zaagsel?|
De ervaring van het ambachtelijke in het werk van kunstenaars. Kunst en ambacht vragen tijd en aandacht. Evenals het kijken naar het resultaat. Is dat niet in tegenspraak met de tijdgeest of is het juist noodzakelijk?

Nieuwe technieken tegenover oude

Nieuwe technieken tegenover oude. Het handwerk van kunstenaars. Ambacht en betekenis, kunst is meer dan alleen het toepassen van een techniek. Kennis, kunde, aandacht, vakmanschap, processen.
Werken geïnspireerd op dit thema, kunstwerken waarbij het ambachtelijke een grote rol speelt of een (kritisch) thema is, zijn welkom tijdens deze tentoonstelling. Het sluit aan bij het thema van de landelijke monumentendag: Kunst en ambacht.
Het thema vraagt er om kunstenaars aan het werk te zien. Er is de mogelijkheid om in de kerk aan het werk te zijn, of in ateliers van de kunstenaars? Op welke manier? dat wordt nog verder uitgewerkt.

De tentoonstelling is voornamelijk bedoeld voor Zutphense Kunstenaars. Belangstellende professionele kunstenaars kunnen zich inschrijven. Schetsen voor het kunstwerk dat getoond kan worden tijdens de expositie kunnen ingeleverd worden voor 29 mei.
Opgave en verdere voorwaarden via de website van KCZ.
De organisatie is nog op zoek naar mensen die beschikbaar zijn voor het inrichten en het afbreken van de tentoonstelling.


www.kunstzutphen.nl
info@kunstconnectiezutphen.nl