Er is nog heel wat te doen aan het weeshuis.
Er is nog heel wat te doen aan het weeshuis. Foto:

Leerlingen Isendoorn naar Indonesië om te helpen in Weeshuis

Geld inzamelen voor bijzondere reis

Warnsveld - Van 14 tot 27 mei gaan tien tweetalig vierdeklassers van het Isendoorn onder begeleiding van twee docenten naar Jogjakarta in Indonesië. In het kader van hun buitenlandse maatschappelijke stage gaan de leerlingen werken in het weeshuis Panti Asuhan Ghifari.

Zij helpen het weeshuis om het woongedeelte op te knappen. Daarnaast organiseren zij spelactiviteiten voor de weeskinderen. Voor het opknappen van het weeshuis en het aanschaffen van meubels en dergelijke is geld nodig.

Cupcakes, lege flessen, diner
De leerlingen van het Isendoorn zijn op verschillende manieren bezig geld in te zamelen. Er zijn cupcakes verkocht, lege flessen opgehaald en er wordt een benefietdiner georganiseerd voor familie en bekenden. De leerlingen zijn enorm enthousiast en hebben er heel veel zin in.

Weeshuisproject
Op 1 mei presenteert een deel van de groep het weeshuisproject tijdens het culturele programma van De Avonden in de Wijnhuistoren. Het thema van deze avond is Over de Grens, daar past het project zeker bij.

Live
De leerlingen vertellen over het project en verkopen zelfgemaakte spekkoeken. Het geld dat opgehaald wordt gaat natuurlijk naar het weeshuis. De organisatoren van De Avonden geven ook één euro van elk kaartje dat verkocht wordt aan het weeshuis.

IBAN
Als u de leerlingen wilt ondersteunen, kan dat met een donatie. Al het geld dat opgehaald wordt gaat naar het weeshuis. Het rekeningnummer is: NL87INGB0004948364 (M L Ross). Alle beetjes zijn welkom. U kunt ook naar de Avonden komen op 1 mei.

Alvast bedankt namens de leerlingen Lidewei, Leverne, Syl, Majorie, Sophie, Mark, Simon, Stef, Tom en Steven.


indonesie2015@gmail.com


Warnsveldse zoekt nog 5750 euro aan sponsorgeld voor Kika

Marathon New York voor Kika

Warnsveld - Marloes de Lange-Kapper, geboren en getogen in Warnsveld, gaat op 1 november de marathon van New York lopen. Voorafgaand hieraan wil zij zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa; 5750 euro om precies te zijn.

De afgelopen weken zijn er al veel donaties binnengekomen. Geweldig, maar er is meer nodig. "De marathon beslaat uit 26,2 mijl. Ik ben daarom op zoek naar 26 ondernemers die elk een mijl voor hun rekening willen nemen ter waarde van 100 euro. Omdat ik iets terug wil doen, laat ik een poster met alle sponsors erop ontwerpen die op diverse plekken komt te hangen. "Meer informatie: www.runforkikamarathon.nl/marloes-de-lange


Stille tocht Warnsveld

Warnsveld - Op maandag 4 mei wordt ook in Warnsveld de dodenherdenking gehouden, waarin de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht, zowel in Europa als in Azië.

Tevens herdenken we dan de slachtoffers tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties waar ook ter wereld. Om 19.00 uur is er in de Martinuskerk een bijeenkomst. Er is een toespraak van wethouder Pennings-Hanemaaijer, een bijdrage van de schooljeugd en het Warnsvelds Mannenkoor. De kerk is open vanaf 18.30 uur. Na afloop van deze bijeenkomst zal om ca. 19.35 uur de stille tocht worden gehouden. De deelnemers verzamelen zich bij de Martinuskerk. De tocht gaat via de Bonendaal, Abersonplein en Abersonlaan naar het monument aan de Veldesebosweg.

Om 20.00 uur wordt daar twee minuten stilte gehouden en het Wilhelmus gezongen. Enkele schoolkinderen zullen gedichten voordragen. Er worden bloemen gelegd namens de Gemeente, enkele organisaties en particulieren. Excelsior zal de muzikale medewerking verzorgen.


Warnsveld steunt Roparun met lichtlint

Warnsveld - Op zondag 24 mei komen de lopers van de Roparun door Warnsveld en Zutphen. Stichting Gondelvaart Warnsveld wil de lopers graag een warm welkom geven. U kunt ook helpen!

De Roparun is een sponsorloop van Hamburg naar Rotterdam. Het geld dat opgehaald wordt door de lopers komt ten goede aan de ondersteuning van mensen met kanker. U kunt helpen met een warm welkom d.m.v. glazen potjes en met waxinelichtjes. Lege potjes kunt u inleveren bij het Warnshuus.

Bij Blokker op de Dreiumme kunt u voor € 3,00 waxinelichtjes kopen. Met uw bijdrage kan men de lichtjes aanschaffen. De waxinelichtjes blijven in de winkel, maar uw bijdrage wordt goed genoteerd. Het geld dat overblijft gaat als sponsorbedrag naar de Roparun. Wat zou het mooi zijn als de hele Rijksstraatweg, van de Vordense tot Den Elterweg, verlicht is met waxinelichtjes. De lopers komen door het dorp als het donker is. Ze zullen zich echt welkom voelen. Helpt u mee om er een feest van te maken?


www.gondelvaartwarnsveld.nl of www.roparun.nl

Afbeelding