Met het onthullen van de grote muurillustratie, opende wethouder Oege Bosch symbolisch het nieuwe TIP.
Met het onthullen van de grote muurillustratie, opende wethouder Oege Bosch symbolisch het nieuwe TIP. Foto:

Met de onthulling van de stadsplattegrond van Zutphen werd symbolisch het nieuwe TIP geopend

Toeristisch Informatiepunt weer open

Zutphen - Wethouder Oege Bosch heropende op vrijdag 24 april het vernieuwde Toerisme Informatiepunt (TIP) aan de Houtmarkt met de onthulling van de stadsplattegrond van Zutphen en Warnsveld. Bezoekers kunnen bij TIP informatie, tips en folders krijgen voor een toeristisch verblijf in deze prachtige gemeente.

TIP wordt nu gerund door de nieuwe stichting Promotie Zutphen onder leiding van Mark Schuitemaker samen met vele gedreven vrijwilligers. Daarmee is een belangrijke stap gezet om de stad meer onder de aandacht te brengen van bezoekers, bedrijven en potentiële bewoners.

Bezoekers, bedrijven en inwoners

De muurillustratie van ruim 2.60 hoog en 1.85 breed is vervaardigd door creatief bureau ToonWorkz en gedrukt door Weevers. De plattegrond, voorzien van kleurrijke illustraties, zal in ieder geval er toe bijdragen dat bezoekers hun weg in Zutphen en Warnsveld kunnen vinden.


Lokale Helden tijdens bevrijdingsdag

Zutphen - Bevrijdingsdag 5 mei staat ook dit jaar weer in het teken van lokale popbands tijdens het Lokale Helden Festival op het 's Gravenhof.

Doel van het evenement is om één keer per jaar de lokale popbands in de schijnwerpers te zetten, waarbij de nadruk op eigen werk repertoire- en zo breed mogelijk programma qua stijlen. Ook dit jaar weer enkele gevestigde namen maar ook nieuwe jonge bands/acts, zoals de band Cateye en DJ Z-Town. Naast live muziek is er ook dit jaar weer 'live action art painting' verzorgd door kunstenaar/schilder Gerrit Pasman, die ter plekke het festival van het nodige verfwerk zal voorzien. Overige bands op het programma zijn onder andere de nederpopband Instaet, Sour Mash, Rock 'n Rose. Er zullen nog twee bands aan het programma worden toegevoegd, zodat ook de blues rock liefhebbers en de metal heads bediend worden. Het festival wordt afgesloten door de rockcover band Just Jo, aangevoerd door zangeressen Jolanda Steman en Ilse Vroonland. Just Jo speelt onder andere werk van Blondie, Kim Wilde, Foo Fighters, Pat Benatar, Mothers Finest. Het festival begint om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur.