Kinderen mogen kijken terwijl brandweer nieuwe zwembad vult

Waterdoop zwembad de IJsselslag

Zutphen - Het nieuwe zwembad De IJsselslag aan de laan naar Eme krijgt woensdag 29 april om 15.30 uur haar waterdoop. Dit vindt plaats door het vullen van het zwembad door de brandweer.

Kinderen, in verband met veiligheid vanaf 8 jaar, zijn van harte welkom om dit van dichtbij te kunnen zien. De aannemer gaat de verschillende baden nu centimeter voor centimeter vullen en het water conditioneren.
Opening augustus
Daarnaast wordt hard gewerkt aan de afbouw om het zwembad tijdig op te leveren zodat de IJsselslag straks klaar is voor de feestelijke opening tweede helft van augustus. In de zomervakantieperiode gaat De IJsselslag alvast 'proefdraaien'.

Dat het zwembad geen grote glijbaan krijgt, is misschien een teleurstelling voor de kinderen. Wèl is er een taakgroep opgericht die geld aan het inzamelen is voor een stormbaan waaraan ook een glijbaan bevestigd is. Hiervoor is 30.000 euro nodig.

Door sponsoring, donaties en verschillende activiteiten te organiseren hoopt de groep het bedrag bij elkaar te krijgen. Meer informatie hierover op de site.


www.ijsselslag.nl
www.facebook.com/ijsselslag