De Jeu de Boules baan werd direct in gebruik genomen, terwijl het rode lint er nog omheen stond.
De Jeu de Boules baan werd direct in gebruik genomen, terwijl het rode lint er nog omheen stond. Foto: Bernadet te Velthuis

Na twee jaar wordt het wachten beloond voor Gorsselse spelersgroep

Nieuwe Jeu de Boulesbaan Den Oldenhof

Gorssel - Meer dan twee jaar hebben ze er op gewacht. Maar nu is het dan toch zo ver. De nieuwe Jeu de Boulesbaan bij Den Oldenhof is nog maar net klaar of de Gorsselse spelersgroep zag zijn kans schoon.

Chris Boone, Emmy Boone, Gezina Jansen en Ben Heusinkveld gingen de baan direct uitproberen, terwijl het rode lint er nog omheen stond.

Chris Boone, meer dan 80 jaar oud, is de afgelopen jaren behoorlijk in de weer geweest om de geliefde Jeu de Boulesbaan bij Den Oldenhof weer terug te krijgen. Hij is in z'n nopjes met deze mooie en ruime baan.

"De baan is echt mooi geworden. Ik ben blij dat we weer Jeu de Boules kunnen spelen. Daarnaast hebben we gelukkig een toilet voorziening in de buurt en kunnen we voor 50 eurocent een kopje koffie drinken bij de Bibliotheek." Net als voorheen is het mevrouw Diny van der Tuin die het aanspreekpunt wordt voor de Jeu de Boulesgroep. "We zijn nu met 8 leden, maar de baan is groot genoeg voor meerdere partijtjes naast elkaar."

Elke dinsdagmiddag gaat de groep spelen. Mensen die ook graag een keer mee willen doen kunnen contact opnemen met haar door te bellen naar 0575-491607. Natuurlijk is het ook mogelijk op andere dagen te spelen met een andere spelersgroep.