Tijdens de paaslunch bij obs De Parel werd het draaiboek getest.
Tijdens de paaslunch bij obs De Parel werd het draaiboek getest. Foto:

Draaiboek voor lekkere en gezonde lessen op school

Gezond en lokaal op school

Zutphen - Antwan Berntssen van Catering Zutphen (lid van Atelier3D en winnaar van de Zutphense award Maatschappelijk Betrokken Ondernemer 2014) heeft een uniek draaiboek ontwikkeld voor lekkere gezonde lessen op school, biologisch en lokaal.

Het draaiboek is inmiddels met veel succes in de praktijk getest, tijdens de Paaslunch bij obs De Parel. Antwan: "Gezond eten gaat me aan het hart, zeker voor kinderen. Het is belangrijk dat ze eens proeven wat voor lekkere streekproducten er zijn, dat er meer is dan alleen fabrieksvoedsel. Het is ook schrikbarend om te zien hoeveel kinderen het ontbijt overslaan, terwijl een goede start van de dag voor kinderen vreselijk belangrijk is."

Leren dat er meer is dan fabrieksvoedsel

Het draaiboek werd op 16 april tijdens een bijeenkomst bij Atelier3D aangeboden aan alle basisscholen in Zutphen en Warnsveld.

Antwan ontwikkelde een draaiboek "Gezond ontbijt op school" om het de leerkrachten of oudervereniging mogelijk te maken om dit eenvoudig aan te bieden als les of project. Antwan: "Het draaiboek is echt kant-en-klaar en helemaal geschreven op de situatie hier in Zutphen, met handige adressen , didactische tips en kostprijsberekeningen. Ik ben zoveel mogelijk uitgegaan van biologische ingrediƫnten en streekproducten om de kinderen zo eens kennis te laten maken met heerlijk en eerlijk voedsel. "

Het lespakket is kant-en-klaar, het eten juist niet. Antwan: "Het is getest bij obs De Parel, tijdens een lunch met 123 leerlingen. De leerlingen vonden het spannend, want het was vaak toch wat anders dan dat ze thuis gewend waren. Maar ze waren allemaal enthousiast, ze vonden het leuk en lekker." Een reeks lokale bedrijven werkte mee aan deze lunch: Catering Zutphen, Urtica De Vijfsprong, Driekant, Super Natuur en Meander Brummen.
Het draaiboek wordt kostenloos aangeboden aan alle basisscholen, kosteloos. Antwan: "We zijn heilig overtuigd van het belang van goede voeding en we hopen zo een klein steentje te kunnen bijdragen aan een gezonder Zutphen."