Geldinzameling voor lokale bijenprojecten

Dans voor de Bijen

Zutphen - Om geld in te zamelen voor twee lokale bijenprojecten, wordt er op zaterdag 23 mei een actie Dans voor de Bijen in de Kas aan de Harenbergweg gehouden.

Op 23 mei is er 's middags een markt met presentatie van de twee projecten, verkoop van onder andere bijenplanten, kaarsen en honing. Verder muziek, hapjes en sapjes, dineren aan de falafel-bar en bijen-creativiteit voor jong en oud, zoals het maken van kaarsen, een bijenhotel en een lekkernij met honing. 's Avonds is er een spetterend dansfeest met DJ Harm de Schildpad.

Het ingezamelde geld gaat naar 'De Vijfsprong zet de bloemetjes buiten'. Voor de bijen van imker Jos Willemse komen er meer drachtplanten en een hangkorf op de zorgboerderij. Ook het project 'Onderdak voor de Bijen op Erve Eme' wordt gesteund. Op het erf bij De Kas komt een Bijenstal. De bijen worden op natuurlijke wijze verzorgd door imker Jan Schenk.
De initiatiefnemers Marieke en Harm zullen zelf voor het ingezamelde geld en de twee projecten dansen tijdens de 72 uur durende Summer-Long-Dance in Engeland begin juli, een ceremonie voor het welzijn van onze Moeder Aarde en haar bewoners.


www.JunperEnDeSchilpad.nl


Genealogische dag in Gorssel

Gorssel - Op zaterdag 2 mei houdt de werkgroep Genealogie van de historische vereniging "De Elf Marken" een genealogische dag in zaal De Brink, aan de Hoofdstraat 27 (naast de protestantse kerk).

Deze dag begint 's morgens om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Evenals vorig jaar zal er weer één familie centraal staan op deze dag. Dit jaar zal dit de familie Ilbrink zijn. Meer informatie over de genealogische dag is te vinden op www.deelfmarken.nl