Recreatieve verbinding groene long van Zutphen

Fietspad Stadspark officieel open

Zutphen - De afgelopen maanden is er al veel gebruik gemaakt van de pas aangelegde fiets- en wandelpaden door het Ecologisch Stadspark. Deze verbinden de Harenbergweg ter hoogte van De Kas via de Vierakkerseweg met het fietspad langs de Schouwlaakse Laak.

Donderdag 30 april om 14.15 uur vindt de officiƫle opening plaats bij het begin van het pad, aan de overzijde van De Kas. Wethouder Coby Pennings stapt dan na een inleidend woord met een aantal initiatiefgroepleden van het Ecologisch Stadspark op de fiets.
Leerlingen van het Baudartius College maken voor de opening een feestelijke toegangspoort. Voor hen is het pad inmiddels bekend terrein. De docenten van techniek & natuur nemen hen regelmatig mee om buiten bezig te zijn met opdrachten en zodra het praktijklokaal op De Kas in gebruik genomen kan worden, zullen zij hier nog vaker te vinden zijn.

Fietspad als recreatieve verbinding

Het aanleggen van ontbrekende fiets- en wandelpaden door het Ecologisch Stadspark is een wens die eerder in een gezamenlijke visie van allerlei betrokkenen verwoord werd. Het gaat om een recreatieve verbinding voor gebruik overdag. De eerder zanderige en veelal modderige paden zijn nu voorzien van halfverharding waardoor voetgangers en ongemotoriseerd verkeer zich gemakkelijker kunnen verplaatsen.
Gekozen is voor de kleur IJsselmix die een natuurlijke uitstraling heeft, passend bij de omgeving.

Het Ecologisch Stadspark is een groene strook in het gebied tussen de IJssel, de Zuidwijken, Helbergen, het Waterkwartier en Den Elterweg (N348). Buurtbewoners en betrokkenen bedenken allerlei initiatieven om het park aantrekkelijker te maken. Er is al veel gerealiseerd.
De werkgroepen Eetbaar Groen, Natuurlijk Spelen en Beheer kunnen best nog wat hulp gebruiken. Kijk voor meer info op de site.


http://www.stadsparkzutphen.nl