Het leven in de wijk de Hoven in Zutphen van 1925 tot 1996

Lezing over De Hoven van Boer Kip

Zutphen - Ter voorbereiding op de speciale opening op 6 juni wordt er op 3 mei voor geïnteresseerden een lezing gehouden door Gerrie Willemsen, een van de rondleidsters, over het leven in de Hoven in de tijd dat Boer Kip daar leefde.

Tien jaar geleden overleed Herman Kip, boer in de Hoven. Maar niet alleen boer maar ook kunstschilder. Zijn hele boerderij hangt vol van zijn schilderkunsten. Niet allen schilderijen maar ook veel voorwerpen die beschilderd zijn.
Herman Kip heeft alles nagelaten aan de gemeenschap van Zutphen onder de voorwaarde dat zijn boerderij zou worden opengesteld aan het publiek. Dat is gebeurd en al 10 jaar lang kunnen bezoekers rondgeleid worden of zelf in de zomermaanden het huidige Museum Boer Kip bezoeken. Dit jaar een jubileum. En dat moet gevierd worden.

Om beter te begrijpen in welke tijd en onder welke omstandigheden boer Kip leefde, zal Gerrie Willemsen, wonende in de Hoven, en die Kip gekend heeft, een authentiek verhaal vertellen hoe de Hoven er vele tientallen jaren geleden heeft uitgezien. Hoe er gewerkt werd, hoe er geleefd werd, welke voorzieningen en winkels er waren, kortom een interessant beeld van de tijd waarin boer Kip leefde. Het bijzondere aan deze informatie is dat deze afkomstig is van een broer van Herman Kip. Deze informatie is opgetekend in het dialect en wordt van bijbehorende foto's voorzien door Gerrie zelf. Iedereen wordt van harte uitgenodigd naar het verhaal van Gerrie Willemsen te komen luisteren. De titel is "Hoe ging het vrogger er naor toe van 1925 tot noe 1996".

Zondag 3 mei bent welkom in de filmzaal van het museum, Oude Touwbaan 24-26 in de Hoven. De toegang is gratis. U kunt kiezen uit twee tijdstippen: om 13.00 en om 15.00 uur zal het verhaal verteld worden. In verband met de te verwachten belangstelling, is opgeven noodzakelijk. Dat kan via: g.willemsen44@gmail.com of per: 0575 513218 of met een briefje in de bus, Vliegendijk 3. Graag met vermelding van het tijdstip.


Feestelijke opening TIP

Zutphen - Op vrijdag 24 april wordt het vernieuwde toerisme informatiepunt (TIP), aan de Houtmarkt feestelijk geopend.

Wethouder Oege Bosch van onder andere economische zaken en binnenstad en toerisme, zal om 14.00 uur de deuren van het pand symbolisch heropenen.

Daar kunnen bezoekers uit het hele land de juiste tips en folders krijgen om nog meer van Zutphen en omgeving te beleven en te genieten.