Waar je geboren wordt, is bepalend voor je toekomst. Foto: Lieve Blancquart.
Waar je geboren wordt, is bepalend voor je toekomst. Foto: Lieve Blancquart. Foto: Lieve Blancquart

De Avonden gaat over Grenzen

Zutphen - Vrijdag 1 mei gaat cultureel café De Avonden over grenzen.

De foto-expositie Birthday die in Zutphen neerdaalt, is een bijzondere. Daphne Meerdink Veldboom en Minna Sangi geven een voorproefje van de expo en het festival dat eraan gekoppeld is. De leerlingen van het Isendoorncollege reizen binnenkort naar Indonesië en daarvoor hebben ze centjes nodig. De Avonden probeert een steentje bij te dragen. Laurens van Hoevenaren is misschien zijn eigen grens over gegaan toen hij op latere leeftijd begon te dichten. Sindsdien wint hij de ene na de andere prijs. Daarover een gesprek maar natuurlijk hoor je hem ook dichten.

De jonge, veelbelovende zangeres Jolian zorgt met haar folky pop voor wat heerlijke grensverleggende muziek en de intitiators van Buddy tot Buddy komen in de Wijnhuistoren vertellen over het maatjesproject dat ze aan het uitrollen zijn voor de vluchtelingen die volgend jaar naar Zutphen komen. Documentairemaker Gert Visser praat over zijn inspiratiebron de IJssel, die een natuurlijke grens vormt, bijvoorbeeld tussen Zutphen en De Hoven.
De Avonden start om 21.00 uur (deur open vanaf 20.30 uur). De entree kost 7,50 euro. Locatie: de torenkamer van de Wijnhuistoren.