Wethouder Annelies de Jonge werkt mee aan het tegelmozaïek tijdens de Dag van de techniek. Foto: Patrick van Gemert.
Wethouder Annelies de Jonge werkt mee aan het tegelmozaïek tijdens de Dag van de techniek. Foto: Patrick van Gemert. Foto:

Wethouder De Jonge draagt steentje bij aan logo van mozaïek

Dag van de Techniek basisonderwijs

Zutphen - Samen met heel veel leerlingen van de Zutphense basisscholen legde wethouder Annelies de Jonge zaterdag een tegelmozaïek in de vorm van het logo van de gemeente Zutphen. Honderden leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs kwamen samen met broertjes, zusjes en ouders naar de Dag van de Techniek bij diverse technische bedrijven om zo zelf spelenderwijs te ontdekken wat techniek is.

Een van die bedrijven was Aannemersbedrijf Peters, waarvoor Bouwend Nederland regio Zutphen een gevarieerd programma had samengesteld.

Lege gereedschapskoffer
Deze dag was de afsluiting van de Week van de Techniek, waarin meer dan zevenhonderd leerlingen van de groepen 7 van de Zutphense basisscholen kennis hebben gemaakt met techniek.
Ze kregen allemaal een lege gereedschapskoffer die ze konden vullen door zaterdag aan zoveel mogelijk activiteiten deel te nemen bij de bedrijven.

De gemeente wil lokale bedrijven een kans geven

Doel van de bedrijven en onderwijsinstellingen is om jongeren te interesseren voor een technisch beroep en het dreigende tekort aan goed opgeleide technici aan te pakken.

Samenwerking gemeente
"Voor ons als bedrijven vraagt het een tijdsinvestering -wij begeleiden de kinderen de hele dag met vijf man- maar als je dan ziet dat de kinderen lekker bezig zijn, dan geeft ons dat voldoening", aldus Arno Keurntjes van het aannemersbedrijf. De kinderen mochten daar een muurtje metselen, dakpannen leggen, kozijnen plaatsen en dus ook een tegelmozaïek maken.

"We hebben dit vorige keren ook gedaan, steeds met een actueel thema, zoals het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en de Olympische Spelen", legt Keurntjes uit.Wat hem betreft is het logo van Zutphen een goede opvolger in die reeks: "In deze tijden is lokale werkgelegenheid, in samenwerking met de gemeente heel belangrijk.

Week van de techniek
De gemeente wil lokale bedrijven een kans geven." Voor wethouder Annelies de Jonge was dat ook de reden om persoonlijk naar het aannemersbedrijf toe te komen.
De combinatie van techniek, werkgelegenheid en kinderen sprak haar aan en ze prees de organisatie van de Week van de Techniek, waarin bedrijfsleven en onderwijs samenwerken.


www.weekvandetechniek.com