De zaak oogt fris en heeft kenmerkende Driekant-elementen.
De zaak oogt fris en heeft kenmerkende Driekant-elementen. Foto: Meike Wesselink

Voormalige broodfabriek weer in handen van banketbakkers

Meer dan alleen Brood & Koffie

Zutphen - Achter het station heeft biologische bakkerij Driekant onlangs een tweede vestiging geopend: Brood & Koffie. De kleinere dependence van banketbakkersfamilie Smit richt zich met name op voorbijgangers en reizigers die enigszins verantwoord willen snacken want ook hier is alles biologisch.

Compleet nieuw in het Driekant-assortiment is de kroket; rundvlees, zalmrisotto en de tofuvariant zijn bij Brood & Koffie verkrijgbaar. "Het is een echt banketbakkersproduct met een eenvoudige, goede basis, uiteraard met eigengemaakte paneelmeel", zegt Henk Smit niet zonder trots. Net als de bakkerij aan de Lange Hofstraat moet Brood & Koffie straks ook plaats gaan bieden aan leer/werkplekken.
Brood & Koffie is door de week tussen 7.00 en 19.00 uur geopend en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur. "De weg er naartoe moet nog wel een beetje gevonden worden", merkt Marijn Smit op. "Daarom hebben we zaterdag voor 25 april een passend openingsfeestje georganiseerd." Vanaf de bakkerij aan de Lange Hofstraat is een tocht uitgezet met de titel: 'Zoek het spoor achter het spoor'. Het is een speurtocht met verrassende elementen onderweg. Niemand minder dan burgemeester Gerritsen zal als een van de eersten de speurtocht lopen. Om 12.00 uur wordt de aftrap gegeven voor de speurtocht.
Aangekomen bij Brood & Koffie is er een feestelijk programma met muziek, beweging en vermaak. Daarbij worden hapjes geserveerd (drankjes zijn voor eigen rekening).
Tussen 12.00 en 16.00 uur is het naastliggende innovatiegilde het Pakhuis ook geopend en is ook het informatiecentrum dat net als Brood & Koffie is gehuisvest in de voormalige Broodfabriek open. Het pand dat uit 1887 stamt, herbergde niet alleen een broodfabriek maar beschikte ook een stoom-korenmolen.
Vanaf 1930 was het pand eigendom van de firma Reesink en deed het pand lange tijd dienst als technische ruimte. Het is een stukje bijzonder industrieel erfgoed dat nu weer in bakkershanden is.


www.driekant.nl