Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Lezing Robert Eckhardt over Bergell, een idyllisch gebied in de Alpen

Volop activiteiten tijdens bergsportdag in Gorssel

Gorssel - Zondag 19 april vindt er van 11.30 uur tot 17.00 uur een bergsport- en tentenbeurs plaats in Gorssel. De NKBV Regio Oost organiseert, in samenwerking met Rene Vos Outdoor & Sports, jaarlijks een bergsportdag. De precieze locatie is de Roskamweide, ingang kruising Van der Capellenlaan en de Veldhofstraat. Gedurende deze dag kan men allerlei informatie inwinnen over deze sporten en lezingen bijwonen over verschillende onderdelen van de bergsport.

Het dal Bregalia/Bergell is een idyllisch dal in de Alpen, dat het kanton Graubünden met Italië verbindt. Een link tussen Noord en Zuid. Het is een paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers en tevens een rustig toevluchtsoord voor kunstenaars die inspiratie halen uit de imposante bergwereld.

Over dit gebied vertelt fotograaf en bergklimmer Robert Eckhardt tijdens de bergsportdag in Gorssel. Robert Eckhardt is één van de meest ervaren klimmers in Nederland. Hij stond meer dan 1000 keer op een top in de Alpen, Himalaya, Karakoram, West-Papua (voormalig Nederlands Nieuw-Guinea) en de Andes, waaronder 69 Alpen-vierduizenders, 16 vijfduizenders en 12 zesduizenders.

Overzicht van de activiteiten:

Informatiemarkt
De informatiemarkt is een prima manier om je te oriënteren op wat je in de bergen kunt doen. Met NKBV aanbod klim-, wandel- en alpinecursussen.
Lezingen
Er zijn gedurende de dag verschillende lezingen:

- Om 13.00 uur, Robert Eckhardt: Bergell
- Om 14.00 uur: De bergen in met kinderen; kinderen kunnen op jonge leeftijd mee de bergen in. Waar houd je rekening mee, hoe pak je het aan.
- Om 15.00 uur: Voorbereiding van tochten; hoe doe je dat, waar houd je rekening mee en wat neem je zeker mee.
- Om 16.00 uur: De keuze van wandel- en bergschoenen; voetproblemen of klachten tijdens het wandelen? Hoe los je ze op.

Klimmen
Volwassenen en kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag op de mobiele klimwand van de NKBV. Probeer of je bovenaan kunt komen op 8 meter hoogte. Er zijn meerdere routes. Veilig gezekerd door deskundige instructeurs.

Bibliotheek
De bibliotheek van de NKBV Regio oost is aanwezig met een grote verzameling boeken, kaarten en gidsen om in te snuffelen. Zij zijn een enorme bron van kennis over allerlei gebieden en tochten en helpen je graag met gebied en tocht keuze.

Workshop touwtechniek
Soms kan het handig zijn jezelf, je kind of een partner extra zekerheid te bieden door elkaar met een touw te verbinden. Hoe doe je dat, waar let je op en wat zijn de basale knopen die je daarbij gebruikt.

Tentenshow
Grote tentenshow met tientallen modellen. Van expeditie- en fietstenten tot comfortabele familietenten voor fijne weken met het hele gezin. In alle maten, gewichten en materialen.

Informatie fietsen en kanovaren
Bekijk verschillende modellen fietsen en kano's en vraag de experts naar de eigenschappen en toepassing van de verschillende modellen. Ook: wat neem je mee en hoe pak je dat in.

Klettersteig parcours
Klettersteigen is een relatief jonge uitdagende manier van in de bergen gaan. Je bent voortdurend met een speciale set verbonden aan een staaldraad / anderszins op de berg. Dat geeft een basale zekerheid. Verder zijn de routes net zo uitdagend als jij aankunt. Van 'spannend' wandelen tot klauterpartijen met honderden meters lucht onder je. Gelukkig alles netjes gerubriceerd en beveiligd. Maak kennis met klettersteigen tijdens een parcour op de bergsportdag en bevraag de experts.


www.oostwand.nl


BC Rianto gekwalificeerd voor Regio Team Kampioenschappen Badminton

Zutphen - In het weekend van 18 en 19 april worden in sporthal de Beumerskamp in Doesburg de Regio Team Kampioenschappen Badminton gehouden. Dit jaar heeft team 2 (3e klasse) van BC Rianto zich hiervoor gekwalificeerd.

BC Rianto werd eerste van de regiocompetitie van 2014-2015, de poule bestond uit 6 andere clubs (12 wedstrijden totaal). Naast de titel 'regiokampioen' wordt er ook gespeeld voor een plek voor het Nederlands Kampioenschap voor Regio teams, wat in juni in Zutphen plaats zal vinden.

Het bestuur wenst team 2 veel succes!

Alja Visschers, Karin Reuvekamp, Anita Papen, Antoine Pekel, Richard Singadji.