The Wave brengt geschiedenis tot leven met indrukwekkend verhaal

Rockmusical The Wave

Warnsveld - HUMUS muziek & theater uit Warnsveld laat na de succesvolle musical Rent in 2013, haar publiek weer een bijzonder verhaal zien. The Wave is een rockmusical gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de kracht van fascisme en de effecten van groepsdruk.

Een indrukwekkend verhaal, gebracht door professionals en amateurs. Op 13 mei wordt The Wave 's middags besloten gespeeld voor middelbare schoolklassen. 's Avonds is de voorstelling voor iedereen te bekijken in theater De Hanzehof.

De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross is in 1967 werkzaam op de Cubberly High School in Palo Alto (USA). Tijdens de lessen over de Tweede Wereldoorlog vraagt een student hem hoe het kan dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aan konden lopen. Ross moet het antwoord schuldig blijven. Hij begint daarom met een project genaamd The Wave. Doelen zijn een goede werkhouding en gemeenschapsgevoel binnen de groep. Het project is een groot succes, al snel is de hele school onder invloed van 'The Wave'. Ross raakt echter de controle over de groep kwijt en besluit dat er een einde aan moet worden gemaakt.
Bernie Meems, artistiek leider van HUMUS: "elke repetitie gebeurde er iets met de groep. De muziek is heel krachtig, maar de groep pikte het verhaal ook op. Deze bijna professionele amateurs weten een 50 jaar oud waargebeurde situatie in het nu te plaatsen, doordat ze snappen wat de impact destijds is geweest. Met hulp van regisseur Richard Sprokkereef en acteur Howard van Dodemont- speelt de docent in The Wave, bekend van Hij Gelooft in Mij en aankomende seizoen te zien in De Tweeling - laat The Wave met indrukwekkende zang en muziek zien dat het in 2015 nog steeds belangrijk is om eigen keuzes te maken en niet mee te lopen met een groep." Kaarten voor de avondvoorstelling op 13 mei in Zutphen zijn te reserveren via www.thewavethemusical.nl