Grote verloting tijdens Roparun doorkomst Zutphen

Opbrengst Gastenfonds Hospice Zutphen

Zutphen - De Stichting Vrienden van het Hospice Zutphen organiseert tijdens de doorkomst van de Roparun op 24 mei door Zutphen een grote verloting. De opbrengst gaat naar het Gastenfonds van het Hospice Zutphen. Dit fonds maakt het mogelijk dat het hospice toegankelijk is voor iedereen, ongeacht financiƫle draagkracht.

De verkoop van de loten is van half april tot half mei.
Naast de verkoop op zaterdag 2 mei en zaterdag 16 mei op de markt in Zutphen, bestaat de mogelijkheid om op dinsdag- en donderdagmorgen in het Hospice aan de Thorbeckesingel 2 zelf loten te kopen. Ook zullen vrijwilligers van het Hospice loten verkopen in hun eigen netwerk.

Organisatiecommissie
Een organisatiecommissie, bestaande uit leden van de Achterhoekrunners, Team Gelre, Team Zutphen en de Vrienden van het Hospice Zutphen, wil de lopers van de Roparun net als in 2014 een geweldige ontvangst geven in Warnsveld en Zutphen.

Doorkomst
De doorkomst op Eerste Pinksterdag is gepland tussen 21.00 uur en 03.00 uur 's nachts.
Verwacht wordt dat veel mensen de deelnemers van de drie Zutphense teams komen aanmoedigen.
Achter de schermen zijn veel vrijwilligers al bezig om de lopers vanuit Warnsveld , Gondelvaart Warnsveld, met lichtpotjes te kunnen verwelkomen. Het is de bedoeling dat dit daarna vanaf Warnsveld, via Warnsveldseweg, Laarstraat, Boompjeswal, de markten tot in de Hoven doorgezet wordt.

Podium Houtwal
Er wordt een podium geplaatst op de Houtmarkt. Vanaf dit podium zullen, door de burgemeester en wethouders, de lopers verwelkomd worden.


www.hospice-zutphen.nl