Naast de stinzen zijn ook de fruitbomen al in bloei.
Naast de stinzen zijn ook de fruitbomen al in bloei. Foto:

Open tuinendag, expositie en workshop in De Overtuin

Schrijvend naar kunst kijken

Warnsveld - Zondag 19 april en woensdag 22 april is er in de galerie bij de Overtuin een workshop met als titel: Schrijvend naar kunst kijken.

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers vragen beantwoorden die de waarneming verdiepen. Door met aandacht te kijken naar kleur, vorm en compositie, krijgt men oog voor details. Je denkt alles gezien te hebben en dan ineens doe je weer een ontdekking. Het begin van een verhaal is geboren. Zenobia van Beek, die tevens in de galerie exposeert geeft de workshop. Er zijn geen kosten verbonden en schrijfervaring en kennis over kunst zijn niet nodig. Papier en pen wèl meenemen. Aanmelden kan via de mail, info@deovertuin.nl

Zondag 19 april is het tevens open tuinendag bij De Overtuin. Stinzen, een groep planten die voornamelijk op buitenplaatsen, oude pastorietuinen en boerenhoeven voorkomen, zijn er weer veelvuldig te zien. Op dit moment staan de Blue Bells op het punt de tuin een zacht kleurig tapijt in witte, roze en lichtblauwe tinten te geven. De Jeu de Boulesbaan van de Overtuin kan gebruikt worden. Ballen zijn er aanwezig.
Na een bezoek aan de tuin kan men nagenieten op het terras en in de galerie. Daar is de nieuwe tentoonstelling 'Kleur bekennen' te bezichtigen. Schilderijen in acryl van de hand van Zenobia van Beek dus. Haar onderwerpen zijn divers, onder andere landschap, naaktmodel en portret. Het is werk vol beweging en vrolijkheid.
De openingstijden zijn van 11.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij toegankelijk, voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd.


www.deovertuin.nl
0575 559989.


Buurtpreventie Warnsveld werkt

Warnsveld - Op dinsdag 7 april jongstleden meldde De Stentor dat het aantal inbraken in Zutphen behoorlijk is verminderd, maar dat de daling in Warnsveld opzienbarend is. In de afgelopen drie maanden vond er hier slechts één inbraak(poging) plaats.

Vlotte schildertoets en heldere kleuren

Deze drastische daling is volgens de wijkagent mede toe te schrijven aan het project Buurtpreventie Warnsveld. Sinds 11 december vorig jaar zijn 15 buurtpreventen, al dan niet vergezeld door hun buren, regelmatig actief in een aantal wijkjes van Warnsveld. In deze donkerste periode van het jaar en op momenten dat inbrekers het actiefst zijn, hebben ze, vaak twee aan twee, door het dorp gelopen. U bent ze wellicht tegen gekomen. Op de achterkant van hun reflecterende oranje hesjes staat: buurtpreventie.
Ook in het volgende seizoen zullen de buurtpreventen van de partij zijn. De speerpunt van hun werk- en waakzaamheid ligt tussen 1 december en 1 maart. Daarbuiten is hun optreden wat incidenteler, al wordt de alertheid meteen verhoogd als de wijkagent dat aangeeft. Nog niet in alle wijkjes van Warnsveld zijn buurtpreventen aanwezig en zoekt voor met name de kern van het oude dorp nog enkele deelnemers. U kunt u nu al aanmelden voor het nieuwe seizoen via: buurtpreventie.warnsveld@gmail.com


Kinderkledingbeurs in Warnsveld

Warnsveld - Op vrijdag 17 april en zaterdag 18 april wordt weer de halfjaarlijkse kinderkledingbeurs in Warnsveld gehouden.

Deze beurs vind plaats in het Warnshuus op het winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld.

Met deze keer voorjaars- en zomerkleding. Kinderkleding verkopen en er zelf wat aan overhouden; het kan. Met ruim 20 jaar ervaring is deze Warnsveldse beurs bekend in de wijde omgeving. Er komen dan ook ruim 400 bezoekers die uw kleding kunnen kopen. Een uitstekende gelegenheid om zowel kleding te kopen als te verkopen.

De beurs zelf is op vrijdag 17 april van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag 18 april tussen 9.30 en 11.30 uur. Uit ervaring blijkt dat de zaterdagmorgen rustig is, terwijl er nog veel keus is uit mooie kleding.

Wilt u kleding verkopen? Dan kunt u op maandag 13 april nummers kopen tussen 9.00 - 10.00 uur en 18.30 - 19.30 uur in 't Warnshuus op winkelcentrum de Dreiumme in Warnsveld. Voor € 1,50 krijgt u 30 verkoopstickers.


www.beurzeninwarnsveld.nl


Kunstcafé van WAQ

Warnsveld - In het Warnshuus organiseert het Kunstcafé WAQ voor de tweede keer een ontmoetingsavond voor kunstenaars en belangstellenden. Dit keer op vrijdagavond 24 april vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis.

Edith Meijering geeft lezing. Arnold Slaghek zorgt voor een muzikale invulling en Bertje van Delden draagt gedichten voor. Edith neemt de luisteraars mee op haar dynamische reis van hard werken in haar atelier tot en met de realisatie van haar exposities in Londen, München en Parijs. Edith ziet haar kunstenaarschap als een vorm van communicatie en op deze avond zal ze zeker de dialoog aangaan met het publiek. Wilt u alvast een voorproefje van wat spannend beeldmateriaal? Kijk dan even op de site www.edithmeijering.nl
Arnold Slaghek zingt Franse chansons en Bertje van Delden van dichterscollectief Kopwit draagt enkele gedichten voor.