De ambitieuze Jacintha Opstal-Dees met een van haar winnende werken.
De ambitieuze Jacintha Opstal-Dees met een van haar winnende werken. Foto:

Na regionale wedstrijden, ook hoge ogen op landelijke kampioenschappen Bakkerij

Zilver voor studente Patisserie Jacintha

Warnsveld - Tijdens de Nederlandse kampioenschappen Bakkerij die op woensdag 8 april plaatsvonden op de Vakschool Wageningen heeft Jacintha Opstal-Dees de tweede prijs gewonnen. De gedreven en ambitieuze studente scoorde goed op de drie opdrachten, waarvoor ze in totaal vijf uur de tijd had. De jury, bestaande uit vakmensen uit het bakkersbedrijfsleven, roemde haar creaties om haar afwerking, originaliteit en creativiteit. De 21-jarige Jacintha uit Warnsveld volgt de BBL-opleiding tot Patissier op niveau 4 aan het ROC van Twente in Almelo.

Opdrachten
In het thema Pirates of the Caribbean heeft Jacintha een bijzonder mooi afgewerkt zinkend schip als bonbonnière (een eetbare chocoladeverpakking) gemaakt. Daarnaast moest ze ook drie gelijke marsepeinen figuren maken. Dit waren piratenfiguren. Ook 12 dezelfde luxe koekjes maakten onderdeel uit van de opdracht.
Alle producten moesten van begin tot eind op de wedstrijdvloer gemaakt worden. Het was dus van belang om vooraf goed na te denken over wat je wilt maken, hoe je dit zo bijzonder mogelijk kunt doen, maar ook om het binnen de beschikbare tijd af te krijgen.

Ambitieus
Jacintha vindt het belangrijk om steeds beter te worden binnen haar vakgebied en zichzelf te ontwikkelen. Daarom deed ze ook mee aan de regionale en landelijke vakwedstrijden. En steeds beter worden, dat doet ze ook bij de biologische brood- en banketbakkerij Driekant in het centrum van Zutphen, waar ze het praktijkgedeelte van de opleiding volgt. Zo heeft ze daar het gebakje van de maand geïntroduceerd dat ze elke maand zelf bedenkt en ontwikkelt.
Ambitieus en innovatief, maar vooral ook helemaal Selfmade. Jacintha ziet het als haar roeping om biologische producten verder uit te werken. Om een statement te maken, maakte ze ook een biologisch product dat voldoet aan het biologische keurmerk SKAL tijdens het NK.