GelreRent organiseert fair met veiling, poppendokter en meer voor stichting Roparun

Gelre ziekenhuis en Roparun

Zutphen - Op vrijdag 10 april houdt het Roparunteam GelreRent Zutphen een fair voor het goede doel in Gelre ziekenhuizen Zutphen. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in de hal en het restaurant van het ziekenhuis.

Ziekenhuismedewerkers die meedoen aan de Roparun van 7 tot en met 9 juni verkopen tijdens de fair niet alleen tweedehands spullen, er zijn nog veel meer activiteiten, zoals een veiling. De opbrengst van deze dag gaat in z'n geheel naar de stichting Roparun.
Liefhebbers van tweedehands spullen kunnen lekker struinen langs de kramen met zolderopruimingen, spulletjes uit grootmoederstijd, boeken, speelgoed en meer. Daarnaast zijn nieuwe, zelfgemaakte spullen te koop, zoals tassen, kaarten, sieraden en bloemstukken. In het restaurant worden hapjes en drankjes aangeboden. Kunstschilders hebben belangeloos schilderijen beschikbaar gesteld en voetballen en sjaals gesigneerd. Deze worden geveild.
Op 10 april is er een heuse poppendokter aanwezig in het ziekenhuis. Kinderen zijn van harte welkom met hun zieke beer, knuffel of pop. De poppendokter verzorgt, plakt pleisters en legt verbandjes aan. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden en zorgt een clown voor extra vertier.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Gelre ziekenhuizen doet dit jaar mee met twee teams. De deelnemende teams, bestaande uit lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers, leveren een sportieve prestatie om geld op te halen voor de Stichting Roparun. Deze stichting doneert voor ondersteunende zorg aan patiënten met kanker.

Gelre ziekenhuizen Zutphen heeft eerder van de stichting Roparun al hoofdhuidkoelers ontvangen, er worden regelmatig workshops 'look good, feel better' georganiseerd of patiënten wordt een weekendje weg in één van de Roparun vakantiehuisjes aangeboden.