Kranendonk vindt het bijzonder als de rivier buiten zijn oevers treedt.
Kranendonk vindt het bijzonder als de rivier buiten zijn oevers treedt. Foto:

Michiel Kranendonk geeft informele lezing over zijn fascinatie voor water

IJssel centraal tijdens lezing

Zutphen - Op zondag 12 april om 15.00 uur neemt Michiel Kranendonk het publiek mee in zijn belangstelling voor water en daarbij speelt de rivier de IJssel een belangrijke rol.

Wanneer je het werk van Michiel Kranendonk bij A quadraat ziet, valt direct op dat water alom tegenwoordig is. Op zondag 12 april om 15.00 u zal Michiel Kranendonk vertellen over zijn fascinatie voor water in het algemeen en de rivier de IJssel in het bijzonder. Hij zal zijn verhaal visueel ondersteunen met dia's van zijn werk.

Transformatie
Wat Michiel uiterst schilderachtig vindt, is de transformatie die het landschap ondergaat wanneer de IJssel buiten haar oevers treedt. Ook is hij altijd weer gefascineerd door waterspiegelingen. Dat kan zijn in het gladde wateroppervlak, op een wadplaat of op het natte wegdek.

Kleurhoutsnede
Naast aquarel, pastel en olieverf, beheerst Michiel Kranendonk ook de techniek van de kleurhoutsnede. Deze techniek komt oorspronkelijk uit Japan en kenmerkt zich door subtiele kleurovergangen en stilering van vormen. Michiel zal deze bijzondere techniek tijdens zijn lezing demonstreren. Bijzonder en uniek aan zijn kleurhoutsneden, is dat dikwijls één prent in verschillende variaties wordt afgedrukt. Zo maakt hij bijvoorbeeld een ochtendstemming, een mistige/ regenachtige en een avondstemming van één prent.

De lezing duurt ruim een uur en er wordt een glas wijn geschonken. Graag even aanmelden via info@galerie-a-quadraat.nl/ 0575 -556456.

A quadraat, is een galerie en beeldentuin dat ligt aan de rand het Grote Veld in Vorden. In de galerie zijn exposities te zien van binnen- en buitenlandse kunstenaars. A quadraat onderscheidt zich in de regio door hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst op hoog niveau te laten zien.


www.galerie-a-quadraat.nl/michiel-kranendonk