Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Tijdens de open dag vinden er verschillende demonstraties van cursussen plaats

Opening nieuw veld KC Zutphen

Zutphen - Zaterdag 18 april 2015 wordt het nieuwe veld van de Kynologenclub Zutphen aan de Brandts Buijsstraat 4 in Zutphen officieel geopend. De officiele opening is om 10.30 uur. Het is een open dag van 10.00 uur tot 16.00 uur voor baasjes en honden.

Er zullen demonstraties zijn van de verschillende cursussen die Kynologenclub Zutphen aanbiedt zoals gehoorzaamheid, flyball, behendigheid en dog frisbee. Natuurlijk kan men de eigen hond kennis laten maken met een van deze onderdelen.

Ook is er een hondentalentenjacht voor alle honden die iets bijzonders kunnen met de kans op een leuke prijs. Verder is er een fotograaf om de mooiste foto van de hond(en) te maken. Er zijn verschillende kraampjes met leuke aanbiedingen en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Op de website is het volledige programma van deze dag te vinden.


www.kczutphen.nl


Financiële zaken regelen bij dementie

Zutphen - Met name in het begin van de ziekte dementie zal de persoon in kwestie nog wel kunnen handelen, maar wanneer wordt dat onveilig? Hoe gaat dat bijvoorbeeld met bankzaken? Wat kan en moet er dan geregeld worden? Wat kan de rol zijn van bankmedewerkers?

Mevrouw Zweers en mevrouw van Tent van Rabobank – Graafschap Noord uit Zutphen zijn bereid gevonden te vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor hen om een en ander in goede banen te leiden, zonder hun beroepsgeheim te verbreken. De bank heeft zorgplicht, wat houdt dat in? De bank heeft ook een protocol hoe om te gaan met mensen die vergeetachtig zijn. Kortom: wat kan een bank betekenen voor de mens met dementie en voor de mantelzorger, welke zijn de grenzen daar aan?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Dit Alzheimer café is elke derde woensdagavond van de maand en heeft elke maand een ander thema.
Tijdens deze bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen met elkaar in gesprek te gaan. De toegang is gratis net als het eerste kopje koffie / thee. aanmelden is niet nodig. Locatie: Café "de Buren", de Lunette, Coehoornsingel 3 te Zutphen.


Meer informatie 06 46540141 of www.alzheimer-nederland.nl/zutphen