Fiona wil betere werkomstandigheden voor lokale kleermakers in Tanzania.
Fiona wil betere werkomstandigheden voor lokale kleermakers in Tanzania. Foto:

26-jarige Zutphense start actie voor fair trade kledinglijn voor eerlijke textielproducten

Fiona Vloet start Fair Trade Factory

Zutphen- Pimp myFactory. Dat is de naam van de actie die de 26-jarige Fiona Vloet uit Zutphen is begonnen voor de kleermakers in Tanzania.

Naast haar kledinglijn Thamani Fashion wil zij andere merken en opdrachtgevers ook de kans geven textielproducten op een eerlijke manier te laten maken. Daarom is zij in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam van start gegaan met de Fair Trade Factory.

Betere werkomstandigheden
"Mijn visie is om op een transparante manier meer werkgelegenheid en betere werkomstandigheden te creƫren voor lokale kleermakers in Tanzania. Graag laten wij zien hoe we werken en hoe onze textielproducten worden gemaakt. Een Skypegesprek met de kleermakers of een digitour door het naaiatelier? Alles is mogelijk. Ik hoop van harte dat ook Zutphen mee wil bouwen aan de toekomst van lokale Tanzaniaanse kleermakers, zodat textielproducten weer worden gemaakt met de kennis en kunde van het kleermakersvak. Daarom ben ik gestart met de actie Pimp myFactory. Hiermee wil ik bedrijven en particulieren oproepen een steentje bij te dragen in de vorm van goederen en diensten. Van een speld tot een zeecontainer en van het promoten van de actie tot aan het inklaren en verschepen van de spullen, alles is welkom", aldus de enthousiaste Zutphense.

Tegenprestatie
Voor iedere schenking wordt door Fiona een tegenprestatie geleverd. De schenker krijgt namelijk een speciale vermelding op haar website en exclusieve updates van de vorderingen.

Fiona Vloet: "Ik zie deze actie als een alternatief voor crowdfunding. Ik ga ervan uit dat het naaiatelier op 30 juli van dit jaar open is, ook met steun uit Zutphen."

Meer informatie over de actie is te vinden op de site. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@fairtradefactory.eu

Transparantie kleermakersvak overzee

www.pimpmyfactory.com
www.facebook.com/fairtradefactory