Vivian Schiphorst. Foto: Willem Hamer
Vivian Schiphorst. Foto: Willem Hamer Foto: Bernadet te Velthuis

Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen

Vivian Schiphorst benoemt tot clubkampioen 2015

Zutphen - Op 29 maart heeft Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen haar jaarlijkse clubkampioenschap verreden. Dit kampioenschap is altijd de start van het buitenseizoen.

Echter omdat het weer niet best was, is alleen de dressuur in de ochtend buiten afgewerkt en hebben de springers binnen hun parcoursen afgelegd.

Aan het eind van de dag is ponylid Vivian Schiphorst tot clubkampioen 2015 uitgeroepen. Zij heeft een wisselbeker gewonnen.

De dressuurprijs is gewonnen door Viveke Meutstege. Zij is met een mooi bronzen paard naar huis gegaan. Gorssel-Zutphen kan terug kijken op een heel geslaagd clubkampioenschap.


Themadag E-bike

Zutphen - Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zutphen-Warnsveld organiseert op zaterdag 18 april een themadag "E-bike". De themadag is gratis en wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur op de parkeerplaats Lage Weide in Warnsveld, nabij Verkeersschool Voskamp.

Het betreft een informatiemarkt voor bezitters en toekomstige gebruikers van een fiets met trapondersteuning. Het doel is om het aantal ongelukken waarbij gebruikers van een E-bike betrokken zijn, terug te dringen. Belangstellenden kunnen zich laten voorlichten over theoretische en praktische aspecten met betrekking tot het gebruik van een E-bike, zoals:

- Voor- en nadelen typen E-bikes
- Informatie verkeersveilig gebruik
- Proefritje
- Deelname testparcours

De verschillende onderdelen zijn doorlopend en kunnen naar eigen voorkeur worden bezocht.


FC Zutphen ontvangt
koploper DOS'37

Zutphen - Het in ernstige degradatienood verkerende FC Zutphen blijft geen enkele zware last bespaard. Op zaterdag 11 april komt koploper DOS "37 uit Vriezenveen op bezoek. Het duel begint om 15.00 uur. In tegenstelling tot de naaste belagers, Berkum en buurman DETO laat DOS "37 weinig punten liggen, ondanks hun aanzienlijk mindere doelsaldo dan bijvoorbeeld Berkum, maar met weinig verliespunten, verdien je het gewoon bovenaan te staan. Het zou voor DOS "37 de eerste keer in de historie zijn, als men via een kampioenschap de Hoofdklasse zou halen. Daarnaast geeft het voor de club en hun supporters een geweldige voldoening als men buurman DETO, dat vele jaren de boventoon voerde in Vriezenveen, zou kunnen aftroeven. DOS verdedigt met nog 5 wedstrijden te gaan een voorsprong van respectievelijk 5 en 6 punten op Berkum en DETO. Tevens heeft men al een periodetitel binnen, dus aan die doelstelling is voldaan.

Wat moet FC Zutphen, dat in de competitie 21 punten minder heeft, na de 1-5 nederlaag van afgelopen zaterdag hier tegenover stellen. In ieder geval een enorme portie vechtlust en discipline. In de uitwedstrijd in Vriezenveen stond FC Zutphen geruime tijd met 0-1 voor. Maar nadat ze met 10 man kwamen te staan, ging het alsnog mis. Na 3 tegendoelpunten en een gestopte strafschop van Dominic van Hoof trokken ze met 3-1 aan het kortste eind. Het zal zaterdag wederom een heel zware pot worden. Maar aan de andere kant ligt er voor de jongens een geweldige uitdaging.

Want wat zou het een daverende verrassing zijn als FC Zutphen de tegenstander 1 of 3 punten afhandig kanmaken. Als ze dat willen, zullen ze moeten leren van de fouten van afgelopen zaterdag en terug moeten naar de instelling en discipline zoals in de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Ook moeten ze niet snel in paniek raken, wanneer de ploeg achter staat. Op zich is dat wel begrijpelijk, maar zo lang er maar 1 doelpunt of slechts 2 doelpunten verschil zijn, moeten ze de discipline bewaren. Dat wordt op dit niveau genadeloos afgestraft.

Het spelen vanuit zelfvertrouwen ( hoewel dat moeilijk is met weinig punten) en zelfdiscipline is het medicijn, waarbij een ieder gewoon zijn taken moet doen. Het team bestaat uit genoeg jongens zoals Tom de Haan, Yessin Maskoul, Ricardo Mengerink, Emir Balavac en Noe Bokila die op basis van individuele klasse een wedstrijd kunnen beslissen. Dit zijn specifieke kwaliteiten van deze jongens, maar ze missen weer bepaalde kwaliteiten die anderen in het team wel hebben.

Daarom moet de technische staf voor zaterdag het meest uitgebalanceerde team vinden, want er zal een optimale teamprestatie op de mat gelegd moeten worden. Maar de druk bij DOS zal zeker net zo groot zijn als bij FC Zutphen, en het zijn ook mensen van vlees en bloed, waar ook de paniek kan uitbreken. Een bijzonder interessante wedstrijd dus, met opnieuw ongetwijfeld veel publieke belangstelling.

Voorafgaand aan deze wedstrijd moeten de zaterdagreserves de punten in huis zien te houden in het duel tegen het 2e van DOS "37, dat eveneens de koppositie verdedigt. Het 2de elftal kan de basis vormen voor een mooie middag op sportpark 't Meijerink door de punten tegen de koploper te pakken. Dan zal ook hier volop de strijd aangegaan moeten worden, want daar heeft het de afgelopen wedstrijden aan ontbroken.

FC Zutphen hoopt op een mooie zaterdagmiddag, de weersvooruitzichten zien er goed uit. Bestuur, spelers, trainers maar ook de scheidsrechters: veel spelplezier en sportiviteit gewenst!