Een van de aquarellen van Adriaan van Esveld.
Een van de aquarellen van Adriaan van Esveld. Foto:

Kunstuitleen toont houtsnedes, houtdruk, aquarellen, tekeningen, tempera en olieverf

Expositie Adriaan van Esveld

Zutphen - De Kunstuitleen Zutphen exposeert tot en met 25 april werk van kunstenaar Adriaan van Esveld.

Van Esveld (Soest, 1947) is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij maakt houtsnedes, houtdruk, aquarellen, tekeningen, gewassen inkt, tempera en olieverf schilderijen. De kunstenaar verdiept zich in temperaverf. "Zelf verf maken heeft mij al sinds mijn kindertijd gefascineerd. Heel bijzonder vind ik het bereiden van verschillende soorten. Het is zo oud als de Egyptenaren, ook zij werkten met ei, olie, hars, kalk, bijenwas en roggemeel." De onderwerpen in de kunstwerken van Van Esveld zijn meestal alledaagse handelingen tussen mensen, maar ook dieren kunnen een onderwerp zijn. Door ze uit het alledaagse te isoleren krijgen ze een speciale betekenis. Belangrijk zijn de weglatingen, de kracht in de compositie, het frontale perspectief en het kleurgebruik.
Het werk is te zien bij de Kunstuitleen, gevestigd aan de Lokenstraat 6-8. Na de expositieperiode zal het werk worden opgenomen in de collectie van Kunstuitleen.
Kunstuitleen Zutphen is geopend op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
Voor meer informatie: www.kunstuitleenzutphen.nl


Zoom-In viert haar vijfjarige bestaan

Zutphen - Fotoclub Zoom-In organiseert op 25 april haar vijfjarig bestaan. Van 10.00 tot 16.00 uur houdt de club open huis en iedereen is van harte uitgenodigd.

Er is een fototentoonstelling van door leden gemaakte foto's, bezoekers kunnen gratis een portretfoto van hun kind of van zichzelf laten maken en er is een demonstratie van macro fotografie waarbij bezoekers worden betrokken. Daarnaast toont de club wat je met gemaakte foto's kunt doen.
Elke tweede dinsdag van de maand, met uitzondering van de zomermaanden, komt de fotoclub bij elkaar in De Uitwijk. Tijdens deze clubavonden bespreken de leden de door iedereen gemaakte foto's, of houden ze een thema avond. Thema's kunnen zijn: macro, HDR, portret, natuur, maar ook Lightroom en Photoshop worden besproken.


www.zoom-in.nl

Temperatechniek is zo oud als de Egyptenaren