De workshoppendag is een initiatief van de Zutphense Roosmarijn Wasseveld.
De workshoppendag is een initiatief van de Zutphense Roosmarijn Wasseveld. Foto:

Ondernemers zetten zich in voor workshoppendag voor projecten WaridHome

In actie voor scholarshipproject Kenia

Zutphen - WaridiHome organiseert op zaterdag 18 april een workshoppendag. Wie zich dit jaar wil laten inwijden in 'een nieuwe tak van sport' is vanaf 13.00 uur welkom in het Baudartius College. Vakbekwame professionals werken belangeloos mee er weer een bijzondere middag van te maken.

Plezierig en leerzaam voor de deelnemers, maar ook bedoeld als financiële injectie voor de Keniase projecten van WaridHome. Een initiatief van de Zutphense Roosmarijn Wasseveld.

Muziekdocent Merel Harkink laat zien wat het plezierige effect is van haar nieuwe zangaanbod, dat ontspant én verbindt. Kunstenaar Henk Schouten inspireert tot het schilderen van een Afrikaans getint schilderij. Voor ontspanning zorgt ook Yvonne Kamsma met haar lachworkshop. Yogadocent Marga Weddepohl belicht op een speelse manier wat yoga kan betekenen in het dagelijks leven. Wie zichzelf nog beter wil leren kennen en neerzetten is welkom bij het spannende imagospel onder leiding van Marion van den Brink. Nog niet zo lang geleden landelijk gepresenteerd, nu al in Zutphen. Een heerlijke ayurvedische massage geeft Margreet Lammers en wie het thuisfront wil verrassen moet zich opgeven voor het onderdeel beauty en verwennen. Daniëlle Snijders weet alles van visagie, kapster Heidi Willems (ook bekend van atelier de Hoge Hoed), laat zien dat een nieuwe look helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

De opbrengst van de middag (de eerste workshop kost tien euro, daarna is er korting), geeft WaridiHome een basis voor het nieuwe scholarship programma. WaridiHome steunt gezinnen in Kenia die een weeskind hebben opgenomen, maar daar eigenlijk geen middelen voor hebben. Bedoeling is om de gezinnen zodanig te coachen, zodat ze zelfredzaam worden.

Voorafgaand aan de workshops vertelt Roosmarijn Wasseveld hoe de activiteiten van de stichting zich ontwikkelen. Hoe de gezinnen die een weeskind in hun midden hebben zich – met steun van WaridiHome - ontwikkelen. Nog betrekkelijk nieuw is het scholarshipproject. Dat stelt een aantal geselecteerde kinderen in staat middelbaar onderwijs te volgen. Ook de actie om gezinnen van een wakawakalamp (op zonne-energie) te voorzien krijgt aandacht. Speciale gast is Pierre Spierings, die vertelt over zijn actie Honderd voor Honderd. Pierre stelt zich ten doel dit jaar honderd keer bij een andere 'werkgever' te werken. De 100 euro die hij daarvoor vraagt, gaat regelrecht naar WaridiHome.

Inschrijven voor de workshops en meer informatie: www.waridihome.com. Aanmelden kan ook zaterdag 18 april om 13.00 uur.