Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Kom naar de open dag van Lochemse Golf- en Countryclub 'De Graafschap'

Lochem - De Lochemse Golf- en Countryclub "De Graafschap" houdt op zaterdag 18 april een Open Dag van 11.00 tot 14.00 uur. Op de golfbaan, gelegen aan de Sluitdijk, worden rondleidingen en gratis golflessen gegeven. En in het onlangs geheel gerenoveerde clubhuis wordt u gastvrij ontvangen door vrijwilligers/leden, die u graag zullen begeleiden tijdens een anderhalf uur durend programma.

De golfprofessionals zullen u wegwijs maken in de eerste beginselen van het golfspel met de beschikbare oefenfaciliteiten, waarna u ook in de gelegenheid bent een aantal holes te spelen op de golfbaan zelf.
Waarom is golf zo leuk en uitdagend? En waarom hebben zoveel mensen plezier in dit spel? Golf heeft veel verschillende aspecten. Enerzijds is het de technische kant van het spel, die je moet leren. Daarnaast vraagt het een mentale inspanning: welke stokkeuze moet ik maken, hoe kan ik het meest optimale uit mijn slag en swing halen en nog veel meer zaken. Maar belangrijk is vooral, dat je gedurende een paar uurtjes bezig bent te bewegen in de buitenlucht en samen met anderen plezier hebt in een ontspannen sfeer en daarbij vaak ook leuke en interessante mensen ontmoet.

Golf is ook een spel voor jong en oud. De jeugd begint er al vroeg mee en zo komen golftalenten tot ontwikkeling. Al diverse Nederlandse professionals zijn begonnen op de Lochemse en elk jaar doet de Nederlandse jeugd top mee aan het Lochem Jeugd Open. En ook hier geldt: je bent nooit te oud om te leren. Golf is een sport, die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Bewegen houdt gezond en soepel.
De meeste golfbanen liggen in een mooie natuurlijke omgeving en tijdens een rondje golf kun je daarvan heerlijk genieten. Dat geldt zeker voor de golfbaan van de Lochemse Golfclub. Deze wordt door de golfwereld beoordeeld als één van de mooiste golfbanen van Nederland. De baan ligt ingebed in een fraai oud landgoed, waarbij zoveel mogelijk natuurlijke aspecten zijn behouden. Flora en fauna gedijen daar optimaal, ook dankzij het ecologisch natuurbeheer.

Voor alle golfbanen in Nederland moet je een golfvaardigheidsbewijs hebben. Daarvoor moeten lessen worden genomen en ook een theorie examen worden afgelegd. Het is leuk om dat samen met een groepje te doen, bijvoorbeeld met vrienden, het gezin of andere familieleden.
Golf kun je zo duur maken als je zelf wilt. Het materiaal dat nodig is, varieert sterk in prijs. Daarnaast is het lidmaatschap inmiddels in vele vormen beschikbaar en kun je de kosten aanpassen aan je eigen mogelijkheden, maatwerk dus. Vergeleken met andere sporten of fitness activiteiten hoeft golf niet duurder te zijn.

Open Dag
En daarom is de Open Dag van de Lochemse Golf- en Countryclub "De Graafschap" op zaterdag 18 april a.s. zo interessant. Je leert er kennis maken met het spel, maar ook met vrijwilligers van de vereniging, die u begeleiden tijdens het programma en die graag op al uw vragen antwoord zullen geven. Ook kunnen zij u alle mogelijkheden om lid te worden toelichten. Kortom: een unieke kans om kennis te maken met een gezellige golfclub in uw directe omgeving. Laat die kans niet voorbijgaan.

Meld u aan via info@lochemsegolfclub.nl.