De Lentefair is helemaal in Anton Pieck sferen. Zo'n zestig vrijwilligers en hun kinderen zullen verkleed zijn in die sfeer.
De Lentefair is helemaal in Anton Pieck sferen. Zo'n zestig vrijwilligers en hun kinderen zullen verkleed zijn in die sfeer. Foto:

Bakkerijmuseum, smederij, demonstraties, steltlopen, kalfjes en lammetjes bekijken en heel veel lekkers

Typische Anton Pieck-sferen op Lente Fair

Warnsveld - Op zondag 12 april organiseert Stichting Warkense Molen haar vijfde Lente Fair. De molen draait en bij voldoende wind wordt er ook meel gemalen. Voor kinderen is er van alles te beleven en in het bakkerijmuseum worden authentieke broodjes gebakken in de traditionele takkenbos oven.

Er zijn ongeveer 25 standhouders die demonstraties geven en streekproducten verkopen en er zijn gezellige horecavoorzieningen in en rond de molen gemaakt.

In de nacht voorafgaand aan de Lentefair wordt roggebrood gebakken. In het bakkerijmuseum is een klein bakkerswinkeltje waar het roggebrood en nog veel meer verkocht wordt. Je kunt leren hoe je deeg kneedt en broodjes maakt of vlecht.

Anton Pieck
Ook dit jaar is de Lente Fair in de sfeer van Anton Pieck. Deze bekende Nederlandse tekenaar leefde van 1895 tot 1987 en heeft als geen ander het werk van de bakker vastgelegd in de vele tekeningen. Hij wordt daarom wel de beschermheer van de bakkers genoemd. Zo'n zestig vrijwilligers en hun kinderen zullen verkleed zijn in die sferen.

De verklede kinderen spelen oud-Hollandse spelletjes, fietsen rond en lopen op stelten. Jonge bezoekers worden uitgenodigd om mee te doen. Boerinnetjes zijn bezig met haakwerkjes, de smid geeft een demonstratie en er is een koor van negen zingende meisjes. In de smederij geeft de smid demonstraties.

Toe Doe kaart
Kinderen kunnen met de Toe Doe kaart actief deelnemen en kennismaken met de kunsten en geheimen van de molen, bakkerij, spelen en de boekdrukkunst. Oude en jonge breisters tellen hun steken. Voor 1.50 euro kan men deelnemen aan acht activiteiten en krijgt men tevens een glaasje ranja. Met een keur aan dieren staat de fair in de traditie van weleer, waar boerderij, maalderij en bakkerij bij elkaar hoorden. Kortom, een belevenis voor jong en oud. Er is koffie en thee met iets lekkers, drankjes, broodjes worst en beenham, poffertjes, kniepertjes, ijs en nog veel meer.
De opbrengst van de Lentefair is voor Stichting Warkense Molen. En natuurlijk kunt u ook vriend van de stichting worden. Via de website kunt u zich hiervoor aanmelden.
De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid voor uw fiets (gratis) of uw auto (2 euro parkeergeld). De Lentefair is tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Lage Lochemseweg 25.


www.warkensemolen.nl

Oud-Hollandse spelen voor en door kinderen