Leerlingen zijn druk bezig in hun werkblad 'Kijk, een kerk!'.
Leerlingen zijn druk bezig in hun werkblad 'Kijk, een kerk!'. Foto: Bernadet te Velthuis

Leerlingen CBS Arcade brengen bezoek aan Martinuskerk in Warnsveld

Warnsveld - Op 4 woensdagochtenden in februari en maart, hebben de leerlingen van de hoogste groepen (5 t/m 8) van basisschool Arcade uit Warnsveld een bezoek gebracht aan de Martinuskerk. Aan de hand van het werkblad 'Kijk, een kerk!' hebben ze de kerk van binnen en buiten bekeken, onder leiding van een groepje vrijwilligers.

Buiten konden de kinderen vragen beantwoorden over de toren van de kerk, over de muren (zijn de muren van baksteen, tufsteen of zwerfkeien gemaakt?) en over het dak van de kerk. Binnen konden ze op zoek gaan naar de preekstoel, het doopvont, grafstenen en bijzondere versieringen.
Het prachtige werkblad is uitgegeven door de Stichting Oude Gelderse Kerken.

Alle kinderen mochten ook nog langs een klein trapje naar boven klimmen, waar ze bij het orgel kwamen. De organist van de kerk, Wim Riefel, liet het orgel met de meer dan 800 pijpen, zien en natuurlijk ook horen. Een van de predikanten van de kerk, Els Diepeveen, heette de leerlingen welkom en vertelde ze wat over de functie van de kerk en gaf antwoord op de vele vragen van de enthousiaste en nieuwsgierige kinderen. Vanwege de vele positieve reacties, wordt nu onderzocht of ook andere basisscholen betrokken kunnen worden in dit project.