Het buitengebied van Leesten werd minitieus opgeschoond.
Het buitengebied van Leesten werd minitieus opgeschoond. Foto: Dennis van der Toorn Vrijthoff

Scholierenroutes stedelijk uitloopgebied aangepakt door werkgroep

Schoonmaakactie in buitengebied

Leesten - Afgelopen zaterdag hebben zo'n twintig vrijwilligers vuil geraapt in het buitengebied van zutphen op de zogenaamde scholierenroutes.

In het Stuit (stedelijk uitloopgebied) van de gemeente Zutphen is een sinds een jaar of vijf een werkgroep actief die de belangen van de bewoners behartigd. Deze werkgroep heeft de afgelopen jaren aangehaakt bij de landelijke opschoondag om het gebied te ontdoen van zwerfafval.

Ook dit jaar is ert weer met steun van de gemeente en vrijwilligers in het buitengebied (Leesten, Warken, Vierakker en de Bronsbergen) het zwerfafval opgeruimd.

Aan het eind van de ochtend verzamelden de schoonmakers zich weer bij verzamelpunt van het bedrijf Kapper/Lammers en stond er erwtensoep en roggebrood met spek klaar. Op achterhoekfoto.nl kunt u nog foto,s zien van deze, volgens de organisatie geslaagde dag.


Uitstapje bewoners Den Bouw groot succes, andere bewoners binnenkort ook op pad

Oud en jong verenigt zich

Warnsveld - Een aantal bewoners van zorg- wooncentrum Den Bouw heeft afgelopen vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de dierenweide 't Spiker.

Door de medewerking van een aantal vrijwilligers werden de bewoners met rolstoel naar de dierenweide gereden. De bewoners waren blij verrast wat zij zagen in en om de stal. Het wemelde van de jonge lammetjes. De o's en a's waren niet van de lucht, wat mooi allemaal.

Met rolstoel en al wilden zij in de stal om de kleine lammetjes te kunnen aaien. De kleine lammetjes werden zelfs op schoot genomen om ze te kunnen vertroetelen.
De bewoners van Den Bouw genoten zichtbaar.

De doelstelling van de organisatie overtrof alle verwachtingen. Een vervolgafspraak is dan ook al weer gemaakt om met een andere groep bewoners de dierenweide te bezoeken. Door medewerking van alle vrijwilligers hebben deze groep bewoners een onvergetelijke middag gehad.


Nieuwe website van Achterhoekfoto.nl

Achterhoek - Met ingang van 31 maart is de nieuwe website van Achterhoekfoto.nl gelanceerd. De Achterhoek wordt gepresenteerd door een groep amateurfotografen die allerlei activiteiten en evenementen belichten.

De site is afgestemd op moderne communicatietechnieken, waardoor het gemakkelijk is om afzonderlijke foto's, maar ook complete fotoreportages te delen via social media.

Achterhoekfoto.nl is opgericht op 20 augustus 2009. Mensen die een evenement bezochten, maar ook diegene die niet in de gelegenheid waren een evenement te bezoeken, kwamen naar de site om foto's te kijken. Niet alleen uit de Achterhoek, maar uit het hele land en het buitenland. Anno 2015 bekijken maandelijks meer dan 60.000 bezoekers uit verschillende landen de fotoreportages op de website.
De website biedt aan amateurfotografen die zich professioneel willen presenteren een ideaal platform.
Deze groep fotografen wisselde in die jaren van samenstelling, maar groeide uit tot een leuke club dames en heren met passie voor hun werk.

Weevers uit Vorden is onder andere uitgever van diverse bladen, maakt websites en verzorgt veel drukwerk. Het bedrijf beheert de websites Achterhoekagenda.nl en Achterhoeklocaties.nl en zocht samenwerking met Achterhoekfoto.nl. Het overleg leidde ertoe dat Weevers de hosting van de website van Achterhoekfoto.nl op zich heeft genomen en een vernieuwde website maakte, afgestemd op de moderne communicatiemiddelen. Deze website stond in juli 2013 online. Op 31 maart is de nieuwe website Achterhoekfoto.nl gelanceerd. Op de site zijn nieuwe onderdelen zichtbaar geworden, zoals topfotografen en best gewaardeerde fotoreportages. Ook is het mogelijk voor bezoekers om hun mooiste of leukste foto's in te sturen voor de rubriek 'Ingezonden foto's'.

Wat blijft is dat organisaties, bezoekers, verenigingen enzovoort, door middel van het invullen van het formulier 'Fotoreportage aanvragen' een verzoek kunnen indienen voor het maken van foto's van een evenement. Een fotoserie van een evenement overdag wordt nog dezelfde avond op de website geplaatst, de avondevenementen de volgende ochtend.


www.achterhoekfoto.nl


De bewoners van Den Bouw genoten zichtbaar.