Walk4SpiritOn: lopen voor het goede doel

Zutphen - Zaterdag trekt Olaf Marijn de Leur zijn wandelschoenen aan voor de langste wandeling die hij ooit maakte. Hij is van plan ruim 1000 kilometer af te leggen, om in december pas weer de wandelschoenen uit te trekken in Amsterdam.

"De komende 9 maanden ga ik wandelen door Nederland, van 'Z naar A'. Het is de bedoeling dat ik in totaal zo'n 1000 km ga lopen door alle provincies. Onderweg kan iedereen mij volgen via Twitter, Instagram en op Facebook," vertelt Olaf Marijn. Hoewel hij best sportief is aangelegd, is dit niet zomaar een wandeling. Olaf Marijn is directeur van stichting SpiritOn, die sinds de oprichting in 2012 honderden mensen met kanker en hun naasten heeft begeleid. Met deze wandeling, die Walk4SpiritOn werd gedoopt, wil hij onder andere mensen met SpiritOn kennis laten maken en het door hem en Marjan van den Blink ontwikkelde Persoonlijk Inspiratie Proces, kortweg het PIP.

Zijn eigen leven veranderde 12 jaar geleden in één klap toen hij te horen kreeg dat hij leukemie had. Een fysiek en emotioneel zware periode brak aan. Een onzekere periode, waarin er allerlei levensvragen boven water kwamen drijven. Op het scherpst van de snede, daar waar het over leven en dood gaat, kwam de vraag op: "Wie ben ik eigenlijk, diep in de kern? Wat wil ik doen met mijn leven? Ik wist het soms niet meer. Mensen geraakt door kanker herkennen dit meestal meteen," zegt Olaf Marijn.
Inmiddels is hij 100% genezen verklaard en heeft hij zijn leven een nieuwe wending gegeven. Hoewel hij positief te spreken is over de medische hulp die hij kreeg, miste hij tijdens zijn ziekte periode van 7 jaar, aandacht voor een ander deel van hem. "Het deel van jezelf dat niet ziek is, het deel dat wil leven, en dat daarin ondersteuning nodig heeft. Dat deel was er ook nog. En als je kanker krijgt, is het juist heel belangrijk om dát deel te gaan zien. Ik noem het oerkracht, of Spirit. Vandaar de naam SpiritOn."

Vanuit die behoefte richtte hij samen met Marjan van den Blink deze Goed-doelstichting op, met ANBI- status. Onder het motto 'Alles wat je aandacht geeft, groeit' biedt SpiritOn ruimte voor een andere kijk op kanker. "Wij begeleiden mensen met kanker en hun naasten die hun innerlijke kracht (opnieuw) willen vinden en helpen bewust te gaan leven met de nieuwe inzichten. En om met de nieuwe levenssituatie in balans te komen." De begeleiders van SpiritOn, dat nu het 4e jaar in gaat, werken door heel Nederland. Het zijn deskundigen die weten wat het hebben van kanker met een mens doet. Maar vooral vinden zij mét de deelnemers aan het PIP het inzicht om te gaan leven vanuit de kern, ten diepste te gaan leven wie je in wezen al bent.

De eerste Walk4SpiritOn begint zaterdag 4 april in Zutphen en de laatste in december eindigt in Amsterdam. Iedereen die de stichting een warm hart toe draagt, kan gaandeweg deze periode (gesponsord) voor een korte of lange afstand mee wandelen. Op Facebook staan het wandelschema en data vermeld, zodat je makkelijk kunt aansluiten. Wil je doneren of meer lezen over SpiritOn? Surf naar www.spiriton.nl

WSV Dames gaan onderuit tegen de Bevers

Warnsveld - Verslag van de wedstrijden van de verschillende teams van WSV.

De tegenpartij nam met 21-25 bezit van de 1e set en ook de 2e set met 23-25. De derde set werd een gevecht tegen zichzelf, met 17-25 zag het er zeer donker uit. Ook de 4e set was voor de Bevers met 19-25 en bleef WSV puntloos 0-4.
Dames 2 had het tegen Volga 1 niet echt moeilijk. Met goed aanvallend spel werd de 1e set met 25-19 in winst omgezet en ook de 2e set: 25-22. Volga bleef druk zetten maar de WSV dames behaalde ook deze set: 25-20. In de 4e set was het kruit bij Volga op en walsten de WSV dames snel door naar 25-13 en was de 4-0 een feit. Het kampioenschap komt nu echt dichtbij.

Dames 5 had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen in de wedstrijd tegen Longa. In de 1e set walsten ze over de tegenstander heen 25-12. In de 2e set ging er nog wel eens wat mis en daar maakte Longa dankbaar gebruik van 23-25. Toen in de 3e set de neuzen weer de goede kant op stonden was het snel 25-17. De 4e set was een snelle en waardige afsluiting van de wedstrijd 25-13 en daarmee de winst 3-1. Het zal nu gaan tussen Volga en WSV wie er kampioen zal worden.

Heren 2 moest alle zeilen bijzetten tegen de Phantoms dat knap verzet bood in de 1e set 25-21 en de tweede set 25-23. Set 3 kenmerkte zich door het taaie verzet van de bezoekers: 22-25. In de 4e set namen de WSV mannen het stokje op tijd over en lieten de tegenstander met 25-20 achter zich. Met de 3-1 winst is PD veilig gesteld.

Meisjes A 2 moest aantreden tegen het sterke Dynamiek A 1. De bezoekers behaalden de 1e setwinst 14-25. In de 2e set konden de meisjes lang bijblijven, bij 23-25 was de set toch voor Dynamiek. In de 3e set stoomden de bezoekers in ijltempo door naar de winst 9-25. De inzet van de A 2 werd in de 4e set beloond met een knappe 25-23 winst, de wedstrijdzege was voor Dynamiek met 1-3.
Meisjes C 1 liet zich verrassen in Tubbergen. Nadat de Warnsveldse meisjes de 1e en ook de 2e set overtuigend gewonnen hadden met 20-25 en 21-25 bracht de 3e set de ommekeer. Dynamo zette met stevig volleybal en knap serverend de passing van WSV onder druk. Dynamo pakte de 3e set met 25-18 en ook de 4e set met 25-17. In de 5e set bracht Dynamo met 15-9 de winst binnen 3-2.

Recreanten: De dames boekten tegen Devolco een prachtige overwinning met de setstanden 13-25. 25-18 en 25-23 een zeer verdiende 2-1 winst. Mix 2 had het in Twello moeilijk tegen team 3. De thuisploeg was met 25-18, 25-22 en 25-21 te sterk, 3-0. Mix 1 boekte tegen Overa een mooie overwinning. Met de winst in de 1e en de 2e set met 22-25 en nog eens 22-25 was de wedstrijd bijna binnen. De 3e set pakte de thuisploeg 25-17. Einduitslag 1-2.

Miniteams: Orion 1-WSV1 1-2. Gemini1- WSV3 4-0. Gemini 2 – WSV 4 4-0. Revboc 1 – WSV 2 0-4. WSV 4 – Gemini 2 0-4. WSV 3 – Gemini 1 0-4. Boemerang 2 – WSV 3 4-0. WSV 2 – Vios 3 2-2. WSV 1 – Vios 1 0-4. WSV 4 – Dynamo 4 0-4. WSV 3 – BVC 1 0-4. WSV 2 – Dynamo 3 0-4. WSV 1 – Tornax 1 4-0.