De kinderen kunnen hun lessen voortzetten in de blazersklas van Concordia.
De kinderen kunnen hun lessen voortzetten in de blazersklas van Concordia. Foto:

Bijzonder muziekproject afgesloten met presentatie voor ouders, vrienden en docenten

Muziekonderwijs nieuwe stijl slaat aan

Eefde - Afgelopen vrijdag hebben basisschoolleerlingen (groep 8) van Villa60 en Bargeweide een muzikale presentatie gegeven na 6 weken muziekonderwijs nieuwe stijl.

Ouders, vrienden en docenten luisterden in de Bargeweide naar het resultaat van klassikaal muziekonderwijs op echte instrumenten. "Ik had niet verwacht dat ze dit al onder de knie zouden hebben. Ongelofelijk hoe snel de kinderen ritme en klank oppakken en hoe snel ze de eerste noten op een echt blaasinstrument kunnen spelen", aldus een van de ouders. "Met het project SaMMie (Samen Muziek Maken in Eefde) zijn we op scholen een nieuwe weg ingeslagen qua muziekonderwijs. Het is ons zeer goed bevallen en de leerlingen zijn super enthousiast. De lesmethode sluit ook goed aan bij de ontwikkelingen in het basisonderwijs. Voor ons reden om deze vorm van muziekonderwijs op de beide basisscholen in de toekomst te continueren", zeggen Hans Brinkman van Villa60 en Wineke Spaan van Bargeweide.
De leerlingen kunnen voor het vervolg van dit programma instappen in de blazersklas van Muziekvereniging Concordia. De blazersklas komt samen op de woensdagmiddag van 16.00 uur tot 16.30 uur in Het Hart. Voor meer informatie of deelname aan dit muziekonderwijs kan contact opgenomen worden met de voorzitter van Concordia: Theo Klein Bleumink op 06-20333906.