Jeugd dweilorkest kleintje Spul(t).
Jeugd dweilorkest kleintje Spul(t). Foto:

Van een paar jeugdige muzikanten naar een volwaardig orkest

't Spult zoekt jeugd voor muzikale act

Zutphen - 't Spult wil kinderen graag kennis laten maken met muziek en is daarom op zoek naar jeugdige enthousiastelingen.

In 2012 is dweilorkest 'Spul(t) gestart met een jeugdorkest. Reden hiervoor was de toenemende vraag van kinderen die graag muziek wilden maken in deze stijl, maar te jong waren om toe te treden tot het dweilorkest. Want die laten ook regelmatig in de kroeg en op feesten en partijen van zich horen, geen plaats en tijd voor jonge kinderen.

Na een voorzichtige start met 5 kinderen, staat er nu een volwaardig orkest met 14 enthousiaste blazers en slagwerkers. En dat doen deze kinderen dan ook op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in het ETP-gebouw aan de Laan naar Eme 95. En er zijn nog steeds kinderen van harte welkom om het team te versterken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Kijk op www.t-spult.nl of kom gewoon langs bij een repetitie. Ouders en instrument mogen altijd mee.

Clinics
Om het orkest zowel uitdaging als een kwaliteitsimpuls te geven, worden er clinics georganiseerd.
Bijvoorbeeld in april een saxofoonclinic in samenwerking met Ric Stokes, professioneel docent uit Zutphen.

Blokfluitgroep
Om de instroom nog verder te bevorderen en kinderen een eerste start te laten maken met muziek maken, is er een blokfluitgroep gestart. In ongeveer 3 maanden leren kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 12 jaar de basis van noten lezen, tellen, blazen en samen muziek maken.
Een mooie opstap naar een eigen instrument naar keuze.
Meld je aan voor deze gratis groep via www.t-spult .nl

Een tipje van de sluier
Er ligt een verrassend plan klaar om Zutphense kinderen kennis te laten maken met samen muziek maken. En dan lekker actief meedoen. Met als doel een verrassende muzikale act met zoveel mogelijk kinderen op de De Bos Dweildag Zutphen op 12 september.

Hoe meer zielen hoe meer vreugde bij 't Spult