Wethouders Withagen en Pennings verrichten opening

Officiële opening Stadsgoed Helbergen

Zutphen - Op zaterdag 28 maart vindt de officiële opening plaats van Stadsgoed Helbergen en Stadswerkplaats die zich hier heeft gevestigd. Wethouder Coby Pennings zal de openingshandeling van Stadsgoed Helbergen verrichten en wethouder Patricia Withagen die van de Stadswerkplaats. Op deze dag is iedereen welkom het terrein te bezoeken en kennis te maken met alle activiteiten die hier plaatsvinden.

Stadsgoed Helbergen is een initiatief van zes partijen die op dit terrein kleinschalige activiteiten opzetten. Aanleiding was het plan van de gemeente om een deel van het voormalige voetbalcomplex van FC Zutphen beschikbaar te stellen voor tijdelijke functies. Op het terrein zijn nu vier verschillende typen tuinen gevestigd en komend jaar wordt een woonerf van 10 tijdelijke woningen gerealiseerd. In de voormalige kantine is de Stadswerkplaats en een kunstenaarsatelier gevestigd.
De officiële opening van Stadsgoed Helbergen vindt om 11.00 uur plaats met de onthulling van een kunstwerk dat kunstenares Ria Maasdam speciaal voor dit terrein heeft ontworpen. Tijdens deze feestelijke dag kunnen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur buiten aan allerlei leuke activiteiten deelnemen. Vanaf 13.00 u kan men ook bij de Stadswerkplaats terecht om spullen te laten repareren in het Repair Café.
Meer info over de verschillende plannen en activiteiten is te vinden op:
www.stadsgoedhelbergen.nl