Mevrouw Krijnen-Wagenaar hield een prachtige speech. Foto: Achterhoekfoto
Mevrouw Krijnen-Wagenaar hield een prachtige speech. Foto: Achterhoekfoto

Boek 'Warnsveld, 1940-1945, herinneringen aan oorlog en bevrijding' gepresenteerd

Warnsveld - Afgelopen vrijdagavond 20 maart is het boek: 'Warnsveld, 1940-1945, herinneringen aan oorlog en bevrijding', gepresenteerd. Jan Terlouw heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Hij heeft het boek doorgegeven aan mevrouw Krijnen-Wagenaar. Beiden hielden een prachtige speech.

Dankzij een interview met overlevenden en nabestaanden, het opsporen van brieven en het raadplegen van oude dagboeken is een serie boeiende verhalen ontstaan. Verhalen die de lezer een inkijkje geeft over hoe in Warnsveld vooral de laatste periode van de Tweede Wereldoorlog werd beleefd. Weevers heeft dit mooie, ontroerende boek mogen vormgeven en drukken. Het is te koop bij Boek & Co op de Dreiumme en bij Boek en Buro in Zutphen.
In aansluiting op dit boek kunt u de tentoonstelling: 'Laf en Flink tijdens Hinkepink' bezoeken in 't Warnshuus. De expositie bestaat uit twee onderdelen waarin speelgoed centraal staat. Joop Levy stelt zijn verzameling joods speelgoed beschikbaar en ook heeft het comité zelf speelgoed uit de oorlogstijd en vlak daarna in Warnsveld opgeduikeld. Daarnaast worden er foto's en kunstwerken tentoongesteld.
De toegang is gratis, bezoek tijdens de openingstijden van 't Warnshuus, dagelijks van 9.00-17.00 uur. Vrijdag 27 maart is de officiële opening, iedereen is daar van harte welkom.