Het orkest van Excelsior Warnsveld.
Het orkest van Excelsior Warnsveld. Foto:

Daverend concert door en voor jong en oud in de sportcomplex de Kei

Voorjaarsconcert orkest Excelsior

Warnsveld - Helemaal in het nieuw brachten de leden van muziekvereniging Excelsior uit Warnsveld hun voorjaarsconcert in sportcomplex de Kei afgelopen zaterdag 21 maart.

De hele middag werd er al opgebouwd en gerepeteerd en werd iedereen op de foto gezet met de nieuwe kleding. De avond begon met het aan het publiek tonen van de outfits die een vlotte uitstraling kregen en voor alle leden hetzelfde zijn, met onder andere een zwart overhemd met stropdas en een sportief jack in de kleuren zwart en rood.
De kleding werd gemaakt door Protect Bedrijfskleding uit Zutphen en de aanschaf werd mogelijk gemaakt door de Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Army of the Nile
Na de aankondiging dat voorzitter Hans Beldman het stokje heeft overgedragen aan zijn dochter Lisette van Raai-Beldman, liet het orkest horen wat het in zijn mars had samen met dirigent Geert Jan Dijkerman. En dat was indrukwekkend met een aantal zeer gevarieerde muziekstukken als het overweldigende 'Army of the Nile' van Kenneth J. Alford en 'Oregon' van Jacond de Haan en het subtielere 'Canterbury Choral' van Jan van der Roost en 'Celtic Flutes' van Kurt Gable. |
Het leerlingenorkest dat grotendeels uit kinderen bestaat en geleid wordt door Hans Beldman, voegde zich erbij en samen speelden ze meer en minder bekende stukken, zoals van ABBA en the Beatles. De avond werd besloten met een compilatie van nummers van Eric Clapton.

Tijdens de avond werd ook een loterij gehouden waarvoor de bezoekers lootjes hadden aangeschaft. Meerdere mensen werden verblijd met een mooie prijs, variƫrend van een bloeiende plant tot een douche-verwenpakket en van een lekker glaasje voor twee tot een picknickmand.

Sinds 1923
Muziekvereniging Excelsior bestaat sinds 1923 en heeft plezier in muziek hoog in het vaandel staan. Excelsior blijft zich graag ontwikkelen door het geven van bijzondere concerten en gastlessen op scholen. Daarvoor wordt een lesprogramma voor basisscholen ontwikkeld en een opfriscursus voor volwassenen die een tijd niet gespeeld hebben. Belangstelling voor de concerten of om zelf mee te spelen? Kijk dan op de site.


www.excelsiorwarnsveld.nl