Tulku Lobsang
Tulku Lobsang Foto:

"Zutphen Bevalt" start met workshop van Boeddhistisch leraar

Tibetaanse Tulku Lobsang op bezoek

Zupthen - Op donderdag 9 april start een groot aantal activiteiten onder de noemer ´Zutphen Bevalt´ dat wordt georganiseerd door stichting de Geboortenis. Het is gekoppeld is aan de fototentoonstelling BIRTH DAY van de Belgische Lieve Blancquaert.

Tulku Lobsang zal de spreekwoordelijke aftrap doen met een workshop Kum Nye, een zeer subtiele vorm van massage die over de kleding heen gegeven wordt. Hij zal hierover vertellen en deelnemers leren deze massage zowel voor zichzelf te gebruiken als voor anderen.
Nienke Stoop van de Geboortenis: "Waar begint het leven mee? Niet alleen de geboorteplek, maar ook de eerste aanraking bepaalt heel veel. Daar kun je gebruik van maken. Zelfs als je dichtbij elkaar bent zonder elkaar aan te raken, is er al een rimpeleffect.
Bewust aanraken heeft een enorme impact en kan diep doorwerken. Daarom hebben we voor deze workshop als start voor Zutphen Bevalt gekozen."

Kennis en wijsheid doorgeven
Tulku Lobsang werd geboren in Tibet en in kloosters opgeleid in verschillende disciplines en door vele leraren. In 1993 verliet hij Tibet om zich in Zuid-India te vestigen en zijn kennis verder te verdiepen. Vanuit Dharamsala begon hij zijn kennis en wijsheid door te geven aan zowel Tibetanen als westerlingen. Westerse leerlingen nodigden hem uit om in het westen les te geven. Mede doordat hij heeft gekeken naar wat westerlingen nodig hadden en de leer aanpaste, is hij zo populair en bekend geworden. Zo levert hij een bijzondere bijdrage aan het in stand houden van de Tibetaanse cultuur en de overlevering van de wijsheid die lange tijd alleen binnen deze cultuur beschikbaar was.

In september 2014 heeft hij op uitnodiging drie weken lesgegeven in India, aan duizenden toehoorders: Tibetaanse monniken, nonnen en schoolkinderen.

Humor
Tulku Lobsang breekt door het serieuze van westerlingen heen met zijn humor. Daarmee creëert hij een opening waardoor ze het heilzame effect van zijn lessen aan den lijve kunnen ervaren. Kum Nye is een massage die heel diep doorwerkt. Het is voor iedereen geschikt en kan veel betekenen voor mensen die veel van hun lichaam vragen, zoals sporters en mensen die lang in dezelfde houding zitten, zoals achter de computer waardoor blokkades kunnen ontstaan. Kum Nye is gebaseerd op het idee dat er naast het fysieke lichaam, ook een energetisch lichaam is dat vele vertakkingen heeft die verstopt kunnen raken. De massage zorgt ervoor dat deze als het ware schoongemaakt worden, zodat alles weer stroomt. Het zorgt voor een enorme vitaliteit en daar is de energieke Tulku Lobsang zelf het levende voorbeeld van.

Laagdrempelig
De workshop is, naast massage- en zorgprofessionals die hun vaardigheden willen uitbreiden en kennis van het subtiele energie lichaam willen verdiepen, door het laagdrempelige karakter zeer geschikt voor iedereen. Er zijn nog enkele plekken voor de workshop die wordt gegeven in Atelier het Pakhuys aan de Berkelkade tussen 10:00 en 15:00 uur. Opgave voor de workshop kan via events@geboortenis.nl


www.geboortenis.nl
www.tulkulobsang.org