Voordrachten worden afgewisseld met optredens van Codarts Cello Quartet.
Voordrachten worden afgewisseld met optredens van Codarts Cello Quartet. Foto:

Stadsdichter(skandidaten), nieuw nummer Poëziepuntgl en cellomuziek

Kopwit

Zutphen - Op een nieuwe voordrachtavond van Kopwit, poëzienetwerk voor Zutphen en omgeving, presenteert het Gelderse tijdschrift Poëziepuntgl haar nieuwste nummer. Tevens laten van zich horen stadsdichterskandidaten Henk Gombert, Niek Hietbrink en Merel Hubatka. En natuurlijk is de kersverse stadsdichter van Zutphen, Anna Wiersma te gast. De avond wordt gehouden op woensdag 1 april, vanaf 20 uur in restaurant Eetlust aan de Oude Bornhof.

Voordrachten worden deze avond afgewisseld met uitvoeringen van Codarts Cello Quartet, verbonden aan de celloweken van Jeroen den Herder uit Zutphen. De leden van het kwartet zijn Sebastiaan van den Berg (die eerder samenwerkte met dichters van Kopwit), Maria Quevedo, Mikaela Grönberg en Susanne Rosmolen.

Over de dichters
Ingetogen humor, goed uitgevoerde verzen in vaste en vrije vorm en originele vondsten. Redenen genoeg voor de jury van het stadsdichterschap om Anna Wiersma eind januari tot stadsdichter uit te roepen. Ze is nu anderhalve maand aan de slag als dichter van de stad. Hoe dat haar bevalt, is te horen op deze Kopwit-avond.

Stadsdichterskandidaten Henk Gombert en Niek Hietbrink dragen deze avond ook voor en ook Merel Hubatka die een eervolle vermelding kreeg naar aanleiding van de stadsdichterswedstrijd is er om haar rijke beeldtaal tentoon te stellen.

Poëziepuntgl.
Ook aanwezig zijn verschillende dichters die deze maand publiceren in het nieuwe tijdschrift Poëziepuntgl. Hoofdredacteur Peter Vermaat draagt zelf voor en presenteert een keur uit zijn stal van Gelderse dichters met daarin gevestigde namen en aanstormende talenten. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en geeft informatie over Gelderse poëzie en over mensen die daar op een bijzondere manier een band mee hebben. Ieder nummer wordt in een andere stad in de provincie gepresenteerd.

Hoofdredacteur Poëziepuntgl. draagt zelf voor

Presentatie: Tim Pardijs. Entree: 3 euro (contant aan de deur betalen).