Inwoner Zutphen wint 100.000 euro

Zutphen - Een grote verrassing voor de Zutphense mevrouw Van Alst. Zij won 100.000 euro in de Postcode Loterij TonnenMaand.

Mevrouw Van Alst ontvangt de cheque uit handen van Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. Daarnaast verdelen de overige loten in de postcode 7204 AL ook nog eens 100.000 euro.


Het borrelt Zaterdags in Zutphen

Zutphen - Winkels vanaf 4 april op zaterdag tot 18.00 uur open.

'Het borrelt Zaterdags in Zutphen'. Onder deze noemer promoten binnenstadsondernemers de nieuwe, extra lange winkelopeningstijden op zaterdag. Op 4 april brengt een speciaal promotieteam dit bij het winkelend publiek onder de aandacht en wordt er bij de Zutphense horeca op bitterballen getrakteerd. Met ingang van 4 april zijn de winkels in de Zutphense binnenstad op zaterdag een uur langer open. Het winkelend publiek kan dan tot 18.00 uur shoppen en aansluitend genieten van het Zutphense horeca-aanbod. Op 4 april vindt de aftrap plaats met een promoteam, dweilorkest en gratis bitterballen voor het winkelend publiek.


Runners verkopen eieren voor goede doel

Zutphen - Zaterdag 28 maart komen de Achterhoekrunners langs de deuren om eieren te verkopen voor Pasen. De opbrengst gaat naar het goede doel, de Stichting Roparun, die geld inzamelt voor ondersteunende zorg aan kankerpatiƫnten.

Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Dit jaar komt de Roparun voor de tweede keer door Zutphen. 88 teams komen in de avond van 24 mei in Warnsveld aan en lopen via het centrum van Zutphen over de IJsselbrug naar de Hoven en daar de stad weer uit.
Van de 88 teams komen er drie uit Zutphen. Zo ook veel teamleden van de Achterhoekrunners. Bewoners van Warnsveld, Zutphen (Waterkwartier, Noordveen, de Hoven) kunnen zaterdag De Achterhoekrunners steunen door een doosje eieren Ć  2 euro te kopen.