4000 euro voor Stop Tetanus en Waridihome

Zutphen - Zaterdag 14 maart werd door Kiwanis Zutphen en omgeving voor het eerst Springtime! georganiseerd in de Butiensociƫteit. Een goede doelen evenement waar Great piano's optrad met het duelling piano concept.

In een drukbezochte zaal was een terras opgebouwd met midden op de dansvloer een plek voor de Great Piano's. Daarmee ontstond een relaxte sfeer waar zowel 25-plussers als 50-plussers het prima naar hun zin hadden. Een generatiefeest. Vanwege de drukte waren er extra zitplaatsen gecreƫerd op het podium. Op het hoogtepunt van de avond werd zelfs daar ook gedanst.
Kiwanis Zutphen e.o. heeft het nodige aan ervaring met het organiseren van feesten maar lijkt hier weer een nieuw concept mee te ontwikkelen. Een mediterraans terras met lekkere muziek is precies een middenweg tussen 'hele avond herrie' en 'alleen maar zitten'.

De opbrengst van de avond, ruim 4000 euro, werd onder andere ingezameld door een loterij en het verzorgen van tapas en hartige hapjes door de leden van de serviceclubs en hun partners. Deze opbrengst komt ten goede aan twee door serviceclub Kiwanis Zutphen en omgeving geselecteerde goede doelen:
Wereldwijd werkt Kiwanis samen met Unicef om Tetanus de wereld uit te krijgen. Ja, dat bestaat nog en nog steeds verliezen 58.000 moeders hun baby aan de gevolgend van een ziekte die eenvoudig te bestrijden is. Slecths 3 vaccinaties bieden al levenslange bescherming.
Bij de voorbereiding van dit evenement werd Kiwanis belangeloos geholpen door jonge ondernemers via CVJO Zutphen, met name op het gebied van communicatie, mulitmedia en design.