v.l.n.r. Stan Hompe (Stichting Zutphen Sportief), Riet Welgraven ( Hanzesport ) en Frans Boerkamp (Running Center Zutphen)  tekenen het sponsorcontract.
v.l.n.r. Stan Hompe (Stichting Zutphen Sportief), Riet Welgraven ( Hanzesport ) en Frans Boerkamp (Running Center Zutphen) tekenen het sponsorcontract. Foto: Bernadet te Velthuis

Running Center Zutphen hoofdsponsor 5de City Hanzeloop Zutphen

Zutphen - Op 31 mei 2015 opnieuw deze prachtige loop vanuit het centrum van de Hanzestad Zutphen. Op het programma staat de jeugdloop over 1 km en een 5 en 10 km voor individuele deelnemers en bedrijventeams.

Het parkoers van de 5 en 10 km gaat langs de IJssel en over fietspaden door de parken van Zutphen. De finish is weer op de Zaadmarkt en wordt bereikt via een van de stadspoorten van Zutphen, de Drogenapstoren, waarna de lopers in een gezellige sfeer worden ontvangen. De wedstrijd wordt georganiseerd door AV Hanzesport in nauwe samenwerking met de Stichting Zutphen Sportief (SZS).

Evenals vorig jaar is Running Center ook in 2015 en 2016 weer de hoofdsponsor van de City Hanzeloop Zutphen. Bij monde van Frans Boerkamp heeft deze kenbaar gemaakt het een geweldig evenement te vinden. De deelnemers hebben laten weten dat zij erg enthousiast zijn over de loop en het parkoers dat gecertificeerd is. Inmiddels is de City-Hanzeloop-Zutphen uitgeroepen tot een van de honderd leukste lopen van Nederland!

"We groeiden van ca. 350 deelnemers bij de eerste uitvoering naar ca. 1200 bij de vierde, vorig jaar. Dit jaar gaan we hopelijk naar de 1500", aldus Jan Rood, leider Team WegWedstrijden van Hanzesport. Algemeen motto van de organisatoren: Het loopt lekker in Zutphen!