Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Ontmoetingen tussen Canadezen
oorlogsveteranen en onderduikers

Zutphen - Op donderdagavond 7 mei houdt Muziekvereniging Concordia Eefde, in samenwerking met Welcome-Again-Veterans afdeling Zutphen, een groots bevrijdingsconcert in de Buitensociƫteit in Zutphen.

Voorafgaande aan het concert is er vanaf 16.00 uur in de foyer van de Hanzehof een ontmoeting tussen veteranen, mensen uit de regio die onderduikers hielpen en onderduikers zelf. Bent u onderduiker geweest of heeft u onderduikers geholpen en wilt u bij deze ontmoeting aanwezig zijn, om verhalen en emoties te delen, dan kunt u zich tot 23 april opgeven bij Monique Pelgrim (moniquepelgrim@gmail.com of 0644498856).

Het middagprogramma wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd. Aansluitend wordt u uitgenodigd voor het bevrijdingsconcert dat om 19.30 uur begint. Mocht het vervoer naar en van de Hanzehof in Zutphen voor u een probleem zijn, dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding en dan zal de organisatie u helpen.
Koninklijk Erkende Muziekvereniging Concordia Eefde organiseert dit jaar in samenwerking met onder andere Welcom-Again-Veterans afdeling Zutphen en met ondersteuning van het Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en de Gemeente Zutphen diverse muzikale activiteiten rondom 70 jaar bevrijding.