Ter gelegenheid van 150 jaar onderwijs in De Hoven krijgt de buurt een tuin cadeau

Help mee met aanleg wijktuin in De Hoven

Zutphen - Op zaterdag 21 maart (NLDoet) wordt een begin gemaakt met de aanleg van de wijktuin voor De Hoven.

Je bent welkom van 9.30 tot 16.00uur om mee te helpen met de tuinwerkzaamheden. De wijktuin ligt aan de Mulderskamp en is een initiatief van het Educatief Centrum Theo Thijssen. De stadsboerinnen van de stichting Stadsonderneming Zutphen zorgen voor de begeleiding.

150 jaar onderwijs
In 2015 is er 150 jaar onderwijs in De Hoven. Directeur Anje Bechtel: "Om dat te vieren geeft de school een tuin cadeau aan de wijk. Er worden allerlei groenten, kruiden, klein fruit en bloemen geteeld en fruitbomen geplant.
De kinderen kunnen lekker buiten bezig zijn en leren over natuur, ecologische kringloop en voedsel. Het is ook een tuin van ontmoetingen tussen buurtbewoners, ouders en kinderen".

Aan de slag
Men start op 21 maart om 9.30 uur op het schoolplein. Het ploegen van de tuin is dan al gedaan door loonwerkersbedrijf Slijkhuis. De Rotary club Zutphen maakt op het schoolplein houten bankjes en tafels voor de tuin onder de deskundige begeleiding van bouwbedrijf Christiaans. Architect Silvester Veldhoven (IJsselstroom) maakte het ontwerp voor het meubilair.

Aanmelden
Hou je van werken in de tuin en wil je iets moois maken voor De Hoven? Doe dan mee! Wel vooraf aanmelden via anjebechtel@archipelprimair.nl. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd, dus laat je lunchpakket maar thuis.

De Stadsonderneming Zutphen is een onafhankelijke stichting die een beweging op gang wil brengen waarin mensen meer zelf organiseren.