Het winnende grafische team van het Stedelijk Vakcollege
Het winnende grafische team van het Stedelijk Vakcollege Foto:

Grafimedia leerlingen van het Stedelijk Vakcollege winnen Skills Talents

Zutphen - In de landelijke finale van Skills Talents op donderdag 12 maart werd het grafische team GrafiMedia van het Stedelijk Vakcollege Zutphen eerste van Nederland.

Leerlingen en docenten zijn erg trots op dit resultaat. Horeca, toerisme & voeding behaalde een knappe tweede plek in hun vakgebied. Team Bouw, wonen & interieur viel met de zesde plaats helaas buiten de prijzen. De drie teams van het Vakcollege maakten ook deel uit van het provincieteam Gelderland Giants. Dat team eindigde als beste van Nederland. Dubbel feest dus voor de leerlingen en docenten van het Stedelijk Vakcollege!

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers in vakmanschap. In tien verschillende vakrichtingen kunnen deelnemers laten zien wat ze kunnen. Het Stedelijk kwalificeerde zich eerder, tijdens de provinciale voorrondes, met drie teams voor de landelijke finale. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element en daar zijn de leerlingen van Het Stedelijk wel aan gewend. Immers samenwerken is een van de belangrijke peilers van het daltonprincipe waarmee ze worden opgeleid. Tijdens de finale maken de vakteams deel uit van het provincieteam en werken ze samen met andere vakrichtingen net als in de praktijk gebeurt.