Is er voldoende draagvlak voor een Repair Café in Warnsveld?

Doe mee met Repair Café Warnsveld

Warnsveld - Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet. De intitiatiefnemers van Repair Café willen graag met een aantal enthousiaste Warnsvelders en Leestenaren het Repair Café in Warnsveld oprichten.

Het Repair Café draait om samen repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee naar het Repair Café - in dit geval 't Warnshuus - en gaan samen aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt iets lekkers aan de bar, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders, of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
Hoewel de reparaties in principe kosteloos worden uitgevoerd, wordt een vrijwillige bijdrage voor materialen op prijs gesteld. Er zijn daarnaast altijd kosten verbonden aan het organiseren en uitvoeren van het Repair Café.

Om te peilen of er genoeg draagvlak is voor dit initiatief, organiseren de initiatiefnemers een brainstormmiddag in 't Warnshuus op vrijdagmiddag 27 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Warnsvelders en Leestenaren, zowel inwoners als ondernemers worden dan uitgenodigd om mee te denken om dit initiatief een plek in Warnsveld te geven.
Er is hulp nodig op het vlak van maar ook zoekt de organisatie naar bewoners met vaardigheden op gebieden als kleding, leer, speelgoed, mechanica, boekbinden, fiesten, computers, planten enzovoort. Gastvrouwen/heren die voor koffie en thee zorgen, de bezoekers welkom heten en fungeren als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.


www.repaircafe.nl