Susan den Engelsen, Milou van Delden, Sara van Disseldorp, Eva Assink en Lina Lenselink.
Susan den Engelsen, Milou van Delden, Sara van Disseldorp, Eva Assink en Lina Lenselink. Foto:

SVOD turnsters goed voor 3 medailles bij de Zwitserse Alpencup

Zutphense afvaardiging naar Alpencup

Zutphen - Afgelopen weekend werd in de Zwitserse plaats Altdorf de 19e editie van de Alpencup gehouden. SVOD was hiervoor uitgenodigd en zo reisden Susan den Engelsen, Milou van Delden, Sara van Disseldorp, Eva Assink en Lina Lenselink in een busje van autobedrijf Lenselink naar de Zwitserse Alpen.

Genieten van de frisse lucht, het zonnige weer en het aanblik van de bergen waarvan de toppen nog met sneeuw bedekt waren, brachten ze een bezoek aan de plaatse held "Wilhelm Tell" die met een kruisboog een appel van zijn zoons hoofd schoot in de 16e eeuw.
Daarna was het tijd voor de wedstrijd. Alle vijf turnsters streden in de categorie Open; turnsters in de leeftijd t/m 15 jaar. Milou ging goed van start op de evenwichtsbalk en wist dit vast te houden tot het laatste toestel brug. Hier werd risico genomen, wat helaas resulteerde in een val. Susan en Sara daarentegen kenden een moeilijkere start en moesten de balk voortijdig verlaten. Susan herpakte zich uitstekendop vloer en sprong, waarna ze de wedstrijd op brug kon beƫindigen. Sara had op vloer nog wat kleine problemen, maar wist daarna met een hoog gewaarde sprong, een inhaalslag te maken en de top te benaderen. Bij brug was ze helemaal in haar element en behaalde ze met ruime voorsprong de hoogste score. Bij de prijsuitreiking waren er medailles voor de beste 7 turnsters, waaronder 3 uit Nederland. Sara prijkte trots op de eerste plaats, terwijl Milou met 0,05 verschil met het brons op een 4e plaats eindigde. En ook Susan mocht naar voren komen om een medaille in ontvangst te nemen voor een mooie 6e plaats. Eva en Lina turnen in Nederland nog in de verplichte oefenstof, maar daarvan werd alleen de Zwitserse variant geturnd in dit weekend .De benjamins van het SVOD gezelschap turnden daarom hun eigen wedstrijd met een aantal nieuwe elementen. Beide dames turnden een flikflak salto en een overslag salto op de vloer. In de totaaluitslag kwam Lina op een uitstekende 9e plaats, terwijl Eva ook zeer tevreden op een 16e plaats eindigden in een veld van 22 deelnemers.
Zondag werd de lange terugreis gemaakt en kunnen de turnsters terugkijken op een gezellig en succesvol weekend in Zwitserland.