Humor is een must bij jazzformatie Dokter, Jazz en Co.
Humor is een must bij jazzformatie Dokter, Jazz en Co. Foto:

Jazzclub Zutphen sluit seizoen af met Dokter, Jazz & Co

Warnsveld - De Jazzclub Zutphen sluit vrijdagavond 20 maart de laatste jazzavond van dit seizoen af met een swingend optreden van Dokter, Jazz & Co.

De band is al in 1976 opgericht en speelde aanvankelijk sterk gearrangeerde Jazzmuziek. Inmiddels is de groep meer vrije stukken gaan spelen. "Als het maar lekker klinkt, swingt en fijn te spelen is", aldus Dokter, Jazz & Co. Een belangrijk uitgangspunt is het enthousiasme, dat als het even kan gedeeld wordt met het publiek. Humor is een must.
Bezetting: Jan Rondhuis (trombone), Jan Dokter (cornet, saxen, vocals), Sietse de Leeuw (trompet, saxen, dwarsfluit, trombone), Johan Molenveld (banjo, klarinet), Ben Reijers (drums), Ad Rats (contrabas). Sinds het ontstaan van de Jazzclub (1975) hebben daar al heel wat jazzgrootheden hun voetsporen achtergelaten. Cor en Ber Boersbroek zijn al dertig jaar actief binnen de club. Voor het volgende seizoen, dat in oktober begint, staat er al weer van alles op stapel, ondermeer Eeco Rijken Rapp's Boogie Woogie Band en de Reedwarmers. Op 13 november viert de Jazzclub hara 40-jarig jubileum.
De afsluiting van dit seizoen begint om 20.30 uur in Het Nut, aan de Breegraven 1.


www.jazzclubzutphen.nl