De band Vox Diablos wordt geïnterviewd door de jongste aanwinsten van B-FM: Merle Ros en Charlotte Kloos.
De band Vox Diablos wordt geïnterviewd door de jongste aanwinsten van B-FM: Merle Ros en Charlotte Kloos. Foto: Gerwin Nijkamp

B-FM 25 jaar in de lucht

Zutphen - Lokale omroep B-FM vierde zaterdag zijn 25ste verjaardag. Een week nostalgische radio met veel oude bekenden en terugblikken werd afgesloten met een openbaar feest in de Boulevard in Zutphen. Ook krijgt B-FM binnenkort een nieuwe naam, én de omroep gaat verhuizen naar het Warnshuus, op de Dreiumme in Warnsveld.

Daardoor brengt B-FM zichzelf meer onder de mensen, en zal de lokale omroep van Zutphen en regio zichzelf beter op de kaart kunnen zetten.
Ondanks het warme zonnetje en de volle terrasjes werd het feest goed bezocht. Van 12 tot 22 uur werden bezoekers getrakteerd op live muziek, en live radio. Iedereen met een groot kloppend hart voor radio, waaronder burgervader Gerritsen, kwam een kijkje nemen. Anderen kwamen genieten van muziek. De gevarieerde programmering, waar onder andere The Grit, Manon Bosch en Cat Eye onderdeel van waren, was in handen van B-FM vrijwilliger en radiomaker Wilbert Rietman. "Ik ben heel tevreden over de goede samenwerking tussen de bands en de omroep vandaag."
Wij vroegen de omroepmanager Robert de Vries wat zijn leukste herinnering is van de afgelopen jaren. "De reportage die we maakten over de Betuwelijn. Toen zaten we nog in de Hanzehof. Heel Zutphen leek zich hierbij betrokken te voelen, dat vond ik kicken. Dat is volgens mij waar radio voor bedoeld is."
Voorzitter Pieter Krommenhoek weet het ook: "Het verkiezingsdebat vond ik geweldig. Ook door politici werd het debat goed ontvangen. Dat willen we absoluut voortzetten in de toekomst."
B-FM gaat in de toekomst ook de samenwerking voortzetten met regionale omroepen. Méér live programmering, met veel nieuwswaarde, ligt in de planning. Net als vroeger gaat de omroep ook weer bewegend beeld produceren. Daar zijn ze zaterdag mee gestart.
De radiozender is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Jong en oud kan voor meer informatie op de website kijken.


www.b-fm.nl