Pilot met ruimere openingstijden in omliggend gebied

Terassen centrum langer open

Zutphen - De terrassen in de Zutphense binnenstad mogen in de zomermaanden op vrijdag en zaterdag tot 1.00 uur geopend zijn. Het college van b en w denkt met deze maatregel de sfeer en gezelligheid voor bezoekers van het centrum te verbeteren en een positieve impuls aan de lokale economie te geven.

De voorgenomen verruiming van de openingstijden betreft in eerste instantie alleen het centrumgebied (Groenmarkt, Houtmarkt, Zaadmarkt, Pelikaanstraat, Korte Hofstraat, Turfstraat, Overwelving, Korte Beukerstraat, Beukerstraat, hoek Beukerstraat/Laarstraat/Boompjeswal, Sprongstraat en Vaaltstraat) en beperkt zich tot de weekeinden tussen 1 april en 1 november en geldt niet voor dagen waarop een werkdag volgt. Hiervoor is gekozen na overleg met de inwoners tijdens een evaluatiebijeenkomst over de pilot die vorig jaar in de Zutphense binnenstad werd gehouden. Op het voorgenomen besluit is inspraak mogelijk en het ligt daarvoor vier weken ter inzage.
De gemeente start tevens met een pilot waarin de terrassen rondom de binnenstad van 15 april tot en met 15 juli op vrijdag en zaterdag tot 1.00 geopend mogen blijven. Het gaat om de terrassen in het gebied omsloten door en inclusief Stationsplein, Nieuwstad, Rijkenhage, Berkelsingel, Graaf Ottosingel, Spittaalstraat, Martinetsingel en IJsselkade.