Margreet van der Weij en Esther Bakker verkopen tulpen voor Oeganda.
Margreet van der Weij en Esther Bakker verkopen tulpen voor Oeganda. Foto:

Speciale Gelre tulpen te koop voor Oeganda

Zutphen - Dit najaar vertrekken Margreet van der Weij en Esther Bakker (beide verpleegkundigen van Gelre ziekenhuizen Zutphen) naar Oeganda om als vrijwilligers te werken in het ziekenhuis Karoli Lwanga in Nyakibale. Om geld mee te nemen voor het ziekenhuis organiseren ze 18 en 19 maart een leuke tulpenactie. De tulpen zijn te koop in de hal van Gelre ziekenhuizen Zutphen.

De beide verpleegkundigen organiseren de komende maanden allerlei acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met dit geld gaan zij een bijdrage leveren in het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg in en rondom het ziekenhuis.
Esther en Margreet: "Onze eerste sponsoractie is de verkoop van tulpen. We worden hierin gesteund door IJsseltulp in Empe. Er zijn op 18 en 19 maart bossen tulpen te koop voor 5 euro en 9 euro of schoven van 7,50 en 12,50 euro. De tulpenkraam staat in de hal van Gelre ziekenhuizen. Betalen kan alleen contant.

Nauwe samenwerking
Sinds 2013 is er een samenwerking tussen het Oegandese ziekenhuis en Gelre Ziekenhuizen Zutphen. Twee jaarlijks gaan er twee medewerkers (van het Zutphense ziekenhuis van verschillende afdelingen) voor twee maanden naar Oeganda, om daar hun kennis en expertise te delen met de verschillende afdelingen in het ziekenhuis.