Extra inlooppunten voor de verschillende wijken van Zutphen

Splitsing sociale wijkteam een feit

Zutphen –het vierde sociale wijkteam van Perspectief Zutphen is uitgebreid en opgesplitst: er is nu een team voor Warnsveld/Leesten en een team voor Centrum/De Hoven/De Mars.

Door deze splitsing is de toegang tot sociaal werk voor de bewoners in deze wijken dichterbij en laagdrempeliger. Deze maatregel is mogelijk door extra financiële middelen van de gemeente Zutphen.

Tot nu toe waren er wijkteams in de Zuidwijken, het Waterkwartier, Noordveen en een vierde voor de rest van de gemeente. Dit laatste team bediende een groot gebied dat ver uiteen ligt; van Warnsveld tot de Hoven. Door extra sociaal werkers aan te trekken en dit team te splitsen, kunnen inwoners van deze wijken de professionals makkelijker vinden en tijdig aanspreken. Het liefst voordat moeilijkheden echte problemen worden. De uitvalsbasis voor team Warnsveld/Leesten is 't Warnshuus in Warnsveld. Voor het team Centrum/De Hoven/De Mars is vooralsnog de uitvalsbasis De Born (Oude Bornhof 47a), maar er wordt druk gezocht naar een tweede uitvalsbasis in wijk De Hoven.

Sociaal werk
In opdracht van de gemeente is Perspectief Zutphen verantwoordelijk voor de uitvoering van sociaal werk in Zutphen en Warnsveld. Dit doen ze door sociale wijkteams die ín de wijk aanwezig zijn. Deze professionals ondersteunen bij kleine en grote vragen of onderwerpen. Denk hierbij onder andere aan: schulden, opvoeding, eenzaamheid, depressiviteit, verslaving, uithuiszetting etc. Ook helpen ze inwoners van Zutphen op weg die iets willen organiseren voor mensen in hun wijk of omgeving. De sociaal werkers hebben een beroepsgeheim en zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Meer weten? Spreek een sociaal werker in uw wijk aan of surf naar de www.perspectiefzutphen.nl.