Het gedenkteken  van de ramp met de V1 op de Molenbult.
Het gedenkteken van de ramp met de V1 op de Molenbult. Foto:

Herdenking V1 ramp Warnsveld

Warnsveld - Dit jaar zal op vrijdagmorgen 27 maart worden herdacht hoe op 28 maart 1945 rond 11 uur 's avonds een vliegende bom, door de Duitsers Vergeltungswaffe genoemd, dood en verderf zaaide op de Molenbult in Warnsveld.

Twaalf mensen kwamen daarbij om het leven, enkelen werden voor hun leven verminkt en 21 huizen vernield.
Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is krijgt de herdenking extra aandacht. Op donderdagavond 26 maart geeft de heer Henk Koopman uit Diepenheim in 't Warnshuus een lezing over de geschiedenis van de V1 en de gevolgen daarvan voor Warnsveld.
Op vrijdagmorgen 27 maart komen de leerlingen van Kindcentrum Adriaan van den Ende samen met de nabestaanden en belangstellenden om 10.45 uur bijeen bij het in 2011 opgerichte gedenkteken op het plantsoen onder de molen.

Leerlingen van groep 7 hebben zich op school dan al voorbereid en lezen gedichten voor. Bij het gedenkteken vindt een korte plechtigheid plaats waarbij door of namens de burgemeester de namen worden genoemd een minuut stilte wordt gehouden en bloemen kunnen worden gelegd.
Daarna is iedereen hartelijk welkom in De Eekschuur aan de Bonendaal om bij een kopje koffie te kunnen napraten en herinneringen op te halen.